Κυριακή 26.01.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Γιαννιτσά: Κατάληψη σχολείου με αίτημα «Απελάστε τους λαθρομετανάστες» (VIDEO)

Γιαννιτσά: Κατάληψη σχολείου με αίτημα «Απελάστε τους λαθρομετανάστες» (VIDEO)

Oι μαθητές του ΕΠΑΛ Γιαννιτσών πραγματοποίησαν  πορεία και κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος, κατά προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα logospellas.gr, μερίδα μαθητών έκλεισε τις πόρτες και άφησε έξω καθηγητές και συμμαθητές, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας κατά της περαιτέρω έλευσης μεταναστών στην πόλη και στο σχολικό συγκρότημα.

Από το πρωί έχει αναρτηθεί πανό στην είσοδο, με σύνθημα «Απελάστε τους λαθρομετανάστες…».

Από το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου υπήρξε αντίδραση και κινητικότητα μερίδας μαθητών των ΕΠΑΛ Γιαννιτσών για το θέμα των ημερών στην περιοχή, όμως σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Μέσο, καθηγητής έκλεισε την πόρτα και δεν τους άφησε να ξεσηκωθούν…

Τα πνεύματα ηρέμησαν έως το απόγευμα, όταν πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με γονείς μαθητών, για να αποφασιστεί πως σήμερα θα ξεκινήσει κατάληψη και αργότερα θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την πόλη…

Αντίθετο στην κινητοποίηση αυτή είναι το 15μελες του σχολείου, που σημειώνει πως «δεν μπορούν 30-40 άτομα να κλείνουν το σχολείο και να κάνουν κατάληψη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων». Αρκετοί μαθητές, είτε υπέρ είτε κατά του ζητήματος, πάντως, αποχώρησαν από το σχολείο.

Στα συγκεκριμένα δύο σχολικά συγκροτήματα ήδη φοιτούν 26 ανήλικοι ή και 18 άνω πρόσφυγες -όπως και στο 2ο ΓΕΛ- για τρίτη χρονιά.

Στη συνέχεια, πορεία περίπου 50 μαθητών των ΕΠΑΛ Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, λίγο μετά τις 11, έπειτα από την πρωινή κατάληψη με συνθήματα ενάντια στους μετανάστες και με το «Μακεδονία ξακουστή».

Η ιστοσελίδα logospellas.gr καταγγέλλει ότι μαθητής απείλησε το Μέσο ότι «θα σπάσει την κάμερα…».

 

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.