Τρίτη 14.07.2020

Novartis: Kατέθεσε στην προανακριτική η πρώην γραμματέας του Φρουζή

Κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, για την υπόθεση Novartis, η πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή, Μαρία Μαραγγέλη.

Η κ. Μαραγγέλη ερωτήθηκε αν έχει εξεταστεί ποτέ από Αρχές, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Μαραγγέλη αναφέρθηκε στην κατάθεση που είχε δώσει τον Οκτώβριο του 2017, μετά από κλήση της Τουλουπάκη, παρουσία δύο εισαγγελέων, καθώς και στην κατάθεση που έκανε το 2018 στο τμήμα καταπολέμησης διαφθοράς.

Διευκρίνισ, ότι η Τουλουπάκη δεν ήταν παρούσα στην κατάθεση που έδωσε καθώς και ότι δεν τη συνάντησε ποτέ, πέραν διευκρινιστικών καταθέσεων. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή υποστήριξε ότι ουδέποτε κατέθεσε στο εξωτερικό.

Επίσης, η  Μαρία Μαραγγέλη κατέθεσε ότι «δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου για πολιτικά πρόσωπα. Δεν ήταν η αρμοδιότητά μου» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στις ΗΠΑ.

Σε ερωτήσεις του βουλευτή Θάνου Πλεύρη για την κατάθεση Κελέση, η Μαρία Μαραγγέλη απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι για δωροδοκία, σημειώνοντας ότι δεν υπέπεσε ποτέ στην αντίληψή της τυχόν δωροδοκία του Ανδρέα Λοβέρδου, του Αδωνη Γεωργιάδη ή του Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή επισήμανε στη συνέχεια ότι δεν ξέρει τίποτε για βαλίτσες ή δωροδοκίες και πως δεν είδε ποτέ τον Φρουζή να φεύγει με λεφτά, κάνοντας αναφορές στον Αντώνη Σαμαρά, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και άλλους.

«Ο Φρουζής από το ρόλο του και μόνο όφειλε να συναντά πολιτικά πρόσωπα»
Συγκεκριμένα, η κυρία Μαραγγέλη στη συνέχεια είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι για δωροδοκία του Γιάννη Στουρνάρα ή Δημήτρη Αβραμόπουλου, υπογραμμίζοντας ότι δεν ξέρει τίποτε για τον τομέα των εμβολίων. Για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προσέθεσε ότι υπήρξαν συναντήσεις με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, λόγω του ρόλου και των αρμοδιοτήτων που είχε.

«Ο Φρουζής από το ρόλο του και μόνο όφειλε να συναντά πολιτικά πρόσωπα» σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο «θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) λέγοντας ότι η εκλογή του Φρουζή ήταν παράτυπη, καθώς ήταν αντιπρόεδρος -και όχι CEO- στη Novartis.

Οι διάλογοι στην προανακριτική επιτροπή
Πλεύρης: Eχετε δει καταθέσεις Κελεση Σαραφη;

-Μόνο από δημοσιεύματα

Ερ: Υπέπεσε στην αντίληψη σας δωροδοκία Λοβέρδου;

-Όχι

Ερ: Γεωργιάδη Λυκουρέντζου;

-Οχι

Ερ: Είχατε δει βαλίτσες;

-Οχι. Ο Φρουζης κρατούσε πάντα μια μαύρη τσάντα Samsonite με ροδάκια.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.