Δευτέρα 06.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ιστορική στιγμή για τη Βουλή: Με 300 ψήφους θα περάσει το νομοσχέδιο για την ψήφο απόδημων

Ιστορική στιγμή για τη Βουλή: Με 300 ψήφους θα περάσει το νομοσχέδιο για την ψήφο απόδημων

Ιστορική στιγμή πρόκειται να είναι, όπως όλα δείχνουν, η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των απόδημων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το σχέδιο νόμου θα ψηφισθεί και από τους τριακόσιους βουλευτές.

Αναλυτικότερα, πέρα από τα υπόλοιπα κόμματα που είχαν συμφωνήσει (πέραν της ΝΔ που το προτείνει, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση), πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι το νομοσχέδιο θα το ψηφίσει και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, το ΜέΡΑ25.

Σε επικοινωνία του εκπροσώπου τύπου του ΜέΡΑ25 με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σήμερα το μεσημέρι, τους έκανε γνωστή την απόφαση του κόμματος να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων. Ετσι, το νομοσχέδιο το οποίο θα περάσει από τη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, και για το οποίο έχει γίνει μακρά διαβούλευση, θα περάσει με 300 ψήφους.

Σήμερα κατατέθηκε και η διορθωτική πρόταση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για το άρθρο 54 που περιλαμβάνει και την παρατήρηση του ΚΚΕ το οποίο είχε ζητήσει να υπάρχει αναφορά στον πραγματικό δεσμό του εκλογέα με τη χώρα προκειμένου να ψηφίσει το άρθρο.

Όπως αναφέρεται στην πρόταση, «με το νόμο της παραγράφου 4 του άρθρου 51 μπορεί να τίθενται προϋποθέσεις στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον τόπο διαμονής τους από τους εκλογείς που κατοικούν έξω από την επικράτεια, όπως πραγματικός δεσμός με τη χώρα,αυτοπρόσωπη παρουσία σε εκλογικό τμήμα, χρόνος απουσίας από τη χώρα, ή παρουσία στη χώρα για ορισμένο χρόνο στο παρελθόν».

Όσον αφορά το άρθρο για την λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση επέλεξε την υπογραφή 500.000 πολιτών προκειμένου να μπορούν να καταθέτουν έως δύο προτάσεις νόμου ανά κοινοβουλευτική περίοδο, προτάσεις νόμου στη Βουλή οι οποίες με απόφαση του προέδρου παραπέμπονται για επεξεργασία στην κοινοβουλευτική επιτροπή και στη συνέχεια εισάγονται υποχρεωτικά για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.