Κυριακή 05.07.2020

Tι περιλαμβάνει το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Κουβέιτ

Μνημόνιο συνεργασίας σε θέματα γεωργίας υπεγράφη από την Ελλάδα και το Κουβέιτ.

 Με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, η συνεργασία σφραγίστηκε με την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ.

Τα σχετικά έγγραφα και οι μελέτες εκπονήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η συνεργασία σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας θα αφορά τους τομείς της φυτικής παραγωγής, της παραγωγής φαρμακευτικών φυτών, της γενετικής βελτίωσης και των φυτογενετικών πόρων, της βιολογικής γεωργίας, της προστασίας της φυτικής παραγωγής και της καταπολέμησης παρασίτων, της κτηνοτροφίας, της Προστασίας Γεωγραφικών Ενδείξεων, καθώς και της παραγωγής αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων.

Οι δύο χώρες θα συνεργάζονται και σε εγγειοβελτιωτικά έργα, στη διαχείριση εδαφοϋδατικών πόρων, στην αποτελεσματική χρήση του νερού άρδευσης αλλά και στην ιχθυοκαλλιέργεια, στην αγροτική έρευνα, στην υγεία των ζώων και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής καθώς επίσης και στην προσαρμογή των φυτών.

Στο μνημόνιο συνεργασίας συμφωνήθηκε η δημιουργία Μικτής Ελληνοκουβεϊτιανής Επιτροπής, προβλέπεται η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ερευνητικών και τεχνικών πληροφοριών, καθώς και η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συνεδρίων, εκθέσεων ώστε να προωθηθεί η συνεργασία ανάμεσα σε συνεταιριστικούς και ιδιωτικούς φορείς από τις δύο χώρες.

 

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.