Παρασκευή 10.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μανωλάκος: Όχι στη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους- Οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας μένουν ως έχουν

Μανωλάκος: Όχι στη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους- Οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας μένουν ως έχουν

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κάνει την Ελλάδα ένα θρησκευτικά ουδέτερο κράτος, σημείωσε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ.Νικόλαος Μανωλάκος, κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Οι σημερινοί δεσμοί Κράτους και Εκκλησίας, αποτελούν εγγύηση για τη διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης και ταυτότητας» και δεν συντρέχει κανένας λόγος να αλλάξει αυτό, υπογράμμισε ο κ.Μανωλάκος, συμπληρώνοντας πως «η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, είναι αντίθετη» με οποιαδήποτε αλλαγή στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας.

«Το ισχύον Σύνταγμα, σέβεται τη διαφορετικότητα των άλλων δογμάτων και κάνει πράξη την απόλυτη θρησκευτική ελευθερία», ενώ αναγνωρίζει τη «μεγάλη συνεισφορά της Ορθοδοξίας στο έθνος, τους θεσμούς και τη δημοκρατική λειτουργία της πολιτείας», τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ, ενώ χαρακτήρισε ως οφθαλμοφανή και αγχώδη την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επιφέρει αλλαγές στην επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδας, προκειμένου να διευρύνει το κομματικό του ακροατήριο.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.