Σάββατο 04.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Tα υπερσύγχρονα σκάφη που θα δωρίσουν οι Έλληνες εφοπλιστές στο Λιμενικό

Tα υπερσύγχρονα σκάφη που θα δωρίσουν οι Έλληνες εφοπλιστές στο Λιμενικό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί, σήμερα στις 18:30, στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, προκειμένου να την ευχαριστήσει για τη χορηγία δέκα νέων ταχύπλοων σκαφών προς το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για σκάφη μήκους 11,5 μέτρων που θα συνδράμουν καταλυτικά σε επιχειρησιακό επίπεδο αφού θα αναπτύσσουν ταχύτητα που θα φθάνει τους 56 κόμβους και θα φέρουν θωράκιση στην καμπίνα διακυβέρνησης επιπέδου 3, σύμφωνα δηλαδή με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές που έχει το ΝΑΤΟ. Θα είναι αβύθιστα, που σημαίνει ότι ακόμη και σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, στην απευκταία περίπτωση που ανατραπούν, θα ξαναγυρίζουν και θα επανέρχονται κατευθείαν στην αρχική τους θέση. Θα διαθέτουν πολυβόλο των 12,7 mm στην πλώρη.

 Τα σκάφη, που θα κατασκευαστούν από την ελληνική εταιρεία Rafnar στο ναυπηγείο του βιομηχανικού πάρκου Κερατέας, θα φέρουν το καθένα από δύο εξωλέμβιους κινητήρες Mercury των 450 ίππων έκαστος, θερμική κάμερα FLIR τύπου M364, ραντάρ πλοήγησης Simrad, σύστημα διοίκησης και ελέγχου καθώς και κάμερα ημέρας/ νύχτας τύπου MOHOC ώστε να καταγράφονται τα πάσης φύσεως περιστατικά.

Αναφορικά με τον οπλισμό που θα φέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτελείται από ένα πολυβόλο διαμετρήματος των 12,7mm στη πλώρη του σκάφους.

 

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.