Τρίτη 07.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Boυλγαρία: Φιλοσκοπιανοί ιδρύουν «Ένωση Αρχαίων Μακεδόνων»

Boυλγαρία: Φιλοσκοπιανοί ιδρύουν «Ένωση Αρχαίων Μακεδόνων»

Στη Ν.Α. Βουλγαρία, φιλοσκοπιανοί ιδρύουν «Ένωση Αρχαίων Μακεδόνων» με στόχο να διεκδικήσουν αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας από την Σόφια.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΜΚΟ, στόχος είναι: «η μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού του «μακεδονικού» λαού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (…) Θα υποστηρίζει πλήρως όλα τα έργα στον τομέα της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας όλων των επιστημονικών δραστηριοτήτων στον τομέα της Αρχαίας «Μακεδονικής» Ιστορίας και Πολιτισμού».

Οι ιδρυτές της υπό ίδρυση ΜΚΟ, είναι πρώην στελέχη της αυτονομιστικής οργάνωσης «ΟΜΟ-Ίλιντεν Πιρίν» η λειτουργία της οποίας απαγορεύτηκε από τις βουλγαρικές Αρχές.

Το αίτημα ίδρυσης της «Ένωσης Αρχαίων Μακεδόνων», προκάλεσε την αντίδραση του Βούλγαρου αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας, Κασιμίρ Καρακατσάνοφ, που με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας, ζητάει να μην επιτρέψει τη λειτουργία του, αφού στόχος της είναι να δημιουργήσει «μειονοτικό» θέμα. Ως βασικό επιχείρημα ο Καρακατσάνοφ αναφέρει την ομοιότητα της νέας ΜΚΟ με τη δραστηριότητα του «ΟΜΟ- Ίλιντε-Πιρίν» πριν από χρόνια.

«Πρόκειται για επικίνδυνες προπαγανδιστικές δραστηριότητες που αποσκοπούν το διαχωρισμό του λαού και την ανάδειξη μειονοτήτων, δραστηριότητες που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας» επισημαίνει με νόημα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.