Τρίτη 14.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • Pop
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • Αν κόψεις αυτές τις κακές συνήθειες θ' απαλλαγείς ευκολότερα από την ακμή

Αν κόψεις αυτές τις κακές συνήθειες θ' απαλλαγείς ευκολότερα από την ακμή

H ακμή ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες που προσπαθούν να τη καταπολεμήσουν τόσο με τα κατάλληλα προϊόντα (ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός τους) όσo και με τις σωστές συνήθειες που υιοθετούν για να την εξαφανίσουν μια για πάντα. Όμως πολλές γυναίκες έχουν μερικές κακές συνήθειες που "φουντώνουν" την ακμή.

1. Το συνεχές άγγιγμα του προσώπου

Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε σημεία της επιδερμίδας σας στα οποία ασκείται πίεση πολύ συχνά. Τα χέρια σας θα μεταφέρουν μικρόβια στο πρόσωπό σας έτσι καλό είναι να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας.

2. Η υπερβολική συχνότητα καθαρισμού του προσώπου

Η αλήθεια είναι ότι το υπερβολικό πλύσιμο στερεί το δέρμα από βασικά έλαια και το εξωθεί να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, το οποίο συμβάλει στην εμφάνιση της ακμής. Το ιδανικό πλύσιμο του προσώπου είναι δύο φορές την ημέρα - πρωί και βράδυ.

3. Το "σπάσιμο" των σπυριών

Αν πειράζετε τα σπυράκια σας και τα "σπάτε" αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη μόλυνση και πιθανές ουλές. Αντί να τα σπάτε προτιμήστε να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας και να τους βάζετε την τοπική αλοιφή που έχει συστήσει ο ίδιος.

4. Δεν αλλάζετε αρκετά συχνά την μαξιλαροθήκη σας

Είναι πολύ σημαντικό οι μαξιλαροθήκες να αλλάζουν και να είναι καθαρές καθώς αυτή η συνήθεια θα βοηθήσει να μειωθεί η ακμή.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.