Πέμπτη 09.07.2020

Κάτω τα χέρια από το άρθρο 3!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Η εργαλειακή και ιδεοληπτική εκμετάλλευση της αναθεώρησης του καταστατικού χάρτη της χώρας σε λίγα ζητήματα έχει καταγραφεί τόσο έντονη, όσο στην περίπτωση του άρθρου 3, που προσδιορίζει την σχέση του ελληνικού έθνους με την ορθόδοξη πίστη και που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να καταργήσει απ´το Σύνταγμα. Η επίθεση στην ιδέα του έθνους, στην εθνική συνείδηση και ταυτότητα, όπως και η αντιθρησκευτικότητα, είναι, άλλωστε, γνωστές συνεκτικές ιδέες και παιδικές ασθένειες της δήθεν προοδευτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρότεινε, λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ με τον προσήκοντα στόμφο την αναθεώρηση του άρθρου 3 στο όνομα δήθεν της ουδετεροθρησκείας. Την ίδια ώρα γνώριζαν οι προτείνοντες ότι το προοίμιο του Συντάγματος «Εις στο Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος» θα παραμένει αμετάβλητο ως μη αναθεωρητέο. Και ακόμη πιο πονηρά, άφησαν στο απυρόβλητο το άρθρο 16 που ορίζει στην παράγραφο 2 ως στόχο της εκπαίδευσης την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων, φοβούμενοι ευλόγως ότι η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρούσε στην αναθεώρηση του Άρθρου 16 επιτρέποντας τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα.

Τέτοια απαράδεκτα παιχνίδια με τους θεσμούς είναι ένας ξεκάθαρος εμπαιγμός των Ελληνίδων και των Ελλήνων, είτε αυτοί συμμερίζονται είτε όχι τον δήθεν στόχο της ουδετεροθρησκείας. Άλλωστε, δικαίωμα ουδετεροθρησκείας του κράτους δεν υφίσταται. Αντιθέτως, υφίστανται τα ιερά δικαιώματα της θρησκευτικής ελευθερίας και της ισονομίας των Ελλήνων πολιτών ανεξαρτήτως της θρησκευτικής τους πίστης, δικαιώματα που προστατεύονται επαρκώς και ισχυρά από τις ήδη υφιστάμενες διατάξεις του Συντάγματος και τους νόμους.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με ιδιαίτερη ταυτότητα και αποστολή. Είναι φορέας ιστορίας, αξιών και πολιτισμού. Αναγεννήθηκε πριν από 198 χρόνια πάνω στο όραμα το νέο ελληνικό κράτος να λειτουργήσει ως φάρος ελευθερίας και ως προνομιακός θεματοφύλακας της διπλής ανεκτίμητης παρακαταθήκης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και της ορθοδόξου πίστεως. Κι αυτή την ιδιαίτερη ταυτότητα και αποστολή η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων την αναγνωρίζει και τη σέβεται.

Οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για την εθνική μας ταυτότητα και την πίστη μας, η οποία κρατά όρθια την κοινωνία μας ακόμη και στις δυσκολότερες περιπέτειες. Συγχρόνως, όμως, το έθνος μας διαχρονικά ενσωματώνει χωρίς πρόβλημα Έλληνες άλλων ομολογιών και θρησκευτικής πίστης καθώς και αθέους, με το κράτος να εγγυάται εμφατικά και αποτελεσματικά την θρησκευτική ελευθερία όλων ανεξαιρέτως.

Ο ψευτοπροοδευτισμός του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, υποβαθμίζει συστηματικά την πλειονότητα προς όφελος κάθε, σχεδόν, μειοψηφίας. Και το κάνει με βαθιά υποκρισία. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που θέλησαν τώρα την αναθεώρηση του άρθρου 3 είναι αυτοί που λόγω του «συνδρόμου της καρέκλας» από άθεοι αμοραλιστές έγιναν εν μια νυκτί «παπαδοπαίδια» του Πάνου Καμμένου...

Για όλους εμάς, λοιπόν, που δεν ντρεπόμαστε για αυτό που είμαστε και πιστεύουμε, που δεν θα σκεπάσουμε ποτέ όσα μας κάνουν υπερήφανους, ούτε θα καλύψουμε την ταυτότητα και τις αντιλήψεις μας προς όφελος κάποιων που υποτίθεται ότι προσβάλλονται από αυτήν, αληθινά προοδευτική είναι η ολοένα και βαθύτερη, ολοένα και ουσιαστικότερη κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των πολιτών ανεξαιρέτως. Η προσήλωση στις αρχές του φιλελευθερισμού σε τίποτα δεν αναιρεί την πίστη στο Θεό και την πατρίδα.

 

Αναδημοσίευση από protothema.gr

 

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.