Πέμπτη 23.01.2020

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Κυριαρχία Μητσοτάκη με 40,5%

Η ΝΔ διατηρεί και αυξάνει το εκλογικό της ποσοστό στο 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 23%

Πλήρη κυριαρχία στην πολιτική σκηνή της χώρας διατηρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, στους πρώτους πέντε μήνες της διακυβέρνησής της, όπως αποτυπώνεται σε έρευνα της Opinion Poll.

Σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα «Βαρόμετρο» της Opinion Poll, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί και αυξάνει το εκλογικό της ποσοστό στο 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 23%.

Opinion Poll
 

Παράλληλα, σχεδόν 1 στους 2 ερωτηθέντες (49,9%) θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ υπέρ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά θετικά μόλις το 16,8%.

opinion
 

Επιπλέον το 63,2% δηλώνει ικανοποιημένο (το 37,7% απαντά «Ναι» και το 26,5% «Μάλλον ναι») από τις παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη.

opinion
 

Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά αποδοχής που συγκεντρώνουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε θέματα όπως η ψήφος των αποδήμων, το πανεπιστημιακό άσυλο και η συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

opinion
 
 
opini
 

Αντίθετα, μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση παραμένει το μεταναστευτικό – προσφυγικό, με το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνει ικανοποίηση να είναι 27.4%, ενώ το 69,2% εκφράζει αρνητική άποψη.

opinion
 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της εταιρίας Opinion Poll Ζαχαρία Ζούπη, ένας άλλος λόγος που στηρίζει την κυριαρχία του Πρωθυπουργού είναι η αντίληψη του 68,3% ότι οι διαχωρισμοί Δεξιάς – Αριστεράς δεν έχουν νόημα, έναντι ενός 28,1%, που πιστεύει στο αντίθετο. Παράλληλα το 67,5% συμφωνεί με το άνοιγμα του Πρωθυπουργού σε στελέχη που δεν ανήκουν στην ΝΔ.

Την ίδια ώρα ο αντιπολιτευτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει ιδιαίτερη απήχηση, με τους ερωτηθέντες να απαντούν σε ποσοστό 74,1% ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που ασκεί μέχρι τώρα κριτική στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μια βασική καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως οικοδομείται ένα Κράτος της Ακροδεξιάς, της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού, διαφωνεί το 69,7%

opinion
 
Στο ερώτημα τέλος, αν πιστεύουν ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, το 51,8% απαντά αρνητικά έναντι 37,8% που απαντά θετικά.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.