Σάββατο 18.01.2020

Reuters - FT: Σχέδια Ελλάδας για έκδοση 7ετούς ομολόγου

Την έκδοση 7ετούς ομολόγου εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων φαίνεται να σχεδιάζει η Ελλάδα, με στόχο αντλήσει ποσό 3 δισ. ευρώ, σημειώνουν σε δημοσιεύματά τους το πρακτορείο Reuters και οι Financial Times. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το Reuters, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνίας έκδοσης του 7ετούς ομολόγου. Ο ίδιος τόνισε ότι θα ακολουθήσουν δύο ακόμη εκδόσεις ομολόγων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. 

Το Reuters σημειώνει ότι η Ελλάδα ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» ρευστότητας ύψους έως 19 δισ., προκειμένου να καλύψει τις αποπληρωμές του χρέους της μετά από την έξοδό της από το πρόγραμμα, το οποίο λήγει τον προσεχή Αύγουστο.

Από την πλευρά τους, οι Financial Times (FT) -επικαλούμενοι πηγή με γνώση του θέματος- σημειώνουν ότι η Ελλάδα σχεδίαζε να βγει στις αγορές νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ωστόσο η έκδοση ομολόγου αναβλήθηκε μέχρι να ολοκληρωθούν και τα τελευταία προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης.

Κατά την ίδια πηγή, μετά από την έκδοση του 7ετούς ομολόγου, θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις ενός τριετούς και ενός 10ετούς ομολόγου.

έκδοση, 7ετούς

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.