Τρίτη 25.02.2020

Αχτσιόγλου: Απαλύνουμε τις πληγές των πολιτικών της περιόδου 2010 - 2014

H υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε, σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς πως πιθανότατα δεν θα επιστραφούν στους συνταξιούχους τα αναδρομικά.

Σε συνέντευξή της, στον ΑΝΤ1, ερωτήθηκε για τις αναδρομικές διεκδικήσεις των συνταξιούχων και απάντησε:

«Οι περικοπές του 2012 έχουν ονοματεπώνυμο Βρούτση - Κουτρουμάνη και πολιτικούς υπεύθυνους. Εγιναν 12 διαδοχικές περικοπές. Ήταν η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έκανε αυτές τις αντισυνταγματικές περικοπές. Από κει και πέρα, αφενός μεν η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές του 2012 δεν αφορά το διάστημα πριν από το 2015 αφετέρου δε η ελληνική κυβέρνηση έχει απαντήσει στο ζήτημα με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2016. Αναφορικά με το διάστημα από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ μέχρι την ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, εξετάζουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχουμε. Ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 χρησιμοποιήθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Ωστόσο, έχουμε αποδείξει ότι κάθε εκατοστό δημοσιονομικού χώρου που διασφαλίζουμε, το χρησιμοποιούμε αμέσως, για να υποστηρίζουμε τους συνταξιούχους και τη κοινωνική πλειοψηφία και να απαλύνουμε πληγές των πολιτικών της περιόδου 2010-2014. Αυτό θα πράξουμε και σε σχέση με το ζήτημα των αναδρομικών» υποστήριξε η υπουργός Εργασίας.

Ελλάδα, οικονομια, Πολιτική, Συνταξιούχοι

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.