Δευτέρα 13.07.2020

Αποστολάκης από Χίο: Ανάγκη ενότητας και εθνικής συνεννόησης

Στην αναγκαιότητα εθνικής ενότητας και συνεννόησης αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος βρέθηκε χθες στη Χίο για τα αποκαλυπτήρια ομοιώματος του θωρηκτού «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ».

Κατά την επίσκεψή του στη Χίο, ο κ. Αποστολάκης συναντήθηκε με το πλήρωμα του ελικοπτέρου Super Puma που χάρη στην εμπειρία τους ανταπεξήλθαν στην πρόκληση Τούρκου πιλότου στη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στο Φαρμακονήσι, να περάσει μόλις 30 μέτρα πάνω από τους κινητήρες του ελικοπτέρου τους και να δημιουργήσει ισχυρές αναταράξεις και αστάθεια.

Στη διάρκεια των επισκέψεων του σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Αποστολάκης συνοδευόταν κατά περίπτωση από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη.

Συνομίλησε με στελέχη που υπηρετούν στη Χίο, το πλήρωμα περιπολικού του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και του Λιμενικού Σώματος που δίνει καθημερινό αγώνα με το προσφυγικό ζήτημα. Στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Χίου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια ομοιώματος του θωρηκτού «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ» που απελευθέρωσε τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου και το οποίο κατασκευάσθηκε με πρωτοβουλία του ιδρύματος «Μαρία Τσάκου».

Ανάλογα ομοιώματα, με πρωτοβουλία και πάλι του ιδρύματος «Μαρία Τσάκου», θα κατασκονισθούν και θα τοποθετηθούν στους δήμους Λέσβου και ηρωικής νήσου Ψαρών ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», Ευθύμιος Μητρόπουλος.

«Η ιστορία θα ήταν γραμμένη αλλιώς αν δεν υπήρχε το θωρηκτό Αβέρωφ», είπε κατά την τελετή ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του ιδρύματος Τσάκος σημείωσε ότι τα σύνορα μας και όσοι μένουν σε αυτά είχαν κι έχουν ανάγκη από ευπατρίδες που να στέκονται δίπλα στις ανάγκες των ανθρώπων.

Ελλάδα, Πολιτική, Ναύαρχος Αποστολάκης

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.