Η ακρίβεια «γονατίζει» τα νοικοκυριά – Τι θα γίνει με την επιδότηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Στο οικονομικό πεδίο αποφασίστηκε, διπλασιασμός της μηνιαίας κρατικής επιδότησης για το φυσικό αέριο, ενώ στην προσπάθεια να ανακοπεί η αυξητική κούρσα των ενοικίων, μπαίνει πλαφόν στα επαγγελματικά ακίνητα, ώστε οι όποιες αυξήσεις να μην ξεπεράσουν το 3%.

Με τις ανάγκες για θέρμανση να έχουν μειωθεί λόγω εποχής, η κυβέρνηση προχωρά σε διπλασιασμό της κρατικής επιδότησης για το φυσικό αέριο.

Τον Απρίλιο η επιδότηση διαμορφώνεται σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh, από 20 ευρώ ανά θερμική MWh τον Μάρτιο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έκπτωση που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία διαμορφώνεται σε 30 ευρώ ανά θερμική MWh για τους οικιακούς καταναλωτές και σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για τη βιομηχανία και τα νοσοκομεία.

Μετά το υποχρεωτικό κούρεμα των ενοικίων μέσα στην πανδημία, η κυβέρνηση τώρα προχωρά σε πλαφόν της τάξεως 3% στις αυξήσεις των ενοικίων των επαγγελματικών ακινήτων.

Και ενώ νέα μέτρα για την στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, η κυβέρνηση προχώρησε στην πλήρη εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ ύψους 1,86 δισ. €.

Με κεντρικό σύνθημα, «μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι

– Μετρό

– Ηλεκτρικός

– Τραμ

Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένων και του Προαστιακού, καθώς και τα τρόλεϊ και τα πλοία.

Στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Λόγω της απεργίας δεν ισχύσει αύριο ο δακτύλιος.