Η απάντηση Ανδρουλάκη σε Τσίπρα για το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» που είπε στη Βουλή

Ως έμμεση απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που χρησιμοποίησε σύνθημα του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα, Τρίτη 1η Μαρτίου στη Βουλή μπορεί να θεωρηθεί η τοποθέτηση που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μέσω twitter απόψε το βράδυ.

«Η Ελλάδα όχι μόνο ανήκει στους Έλληνες, όπως ανέφερε πρώτος με αυθεντικό τρόπο ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά επίσης η Ελλάδα και οι Έλληνες ήταν πάντα στην πλευρά της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου και απέναντι σε όσους το παραβιάζουν εις βάρος των λαών», σχολίασε με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης.

 

 

 

Τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή
Εξάλλου, νωρίτερα, το μεσημέρι, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την πλευρά που έχει επιλέξει εδώ και δεκαετίες η χώρα στη γεωστρατηγική σκακιέρα είπε αρχικά:

«Και για να ξεκαθαρίσει και ένα άλλο ζήτημα, το οποίο ανοίξατε σε προηγούμενες ομιλίες σας, αλλά και σήμερα για το μεγάλο ρητορικό ερώτημα σχετικά με το πού ανήκει η χώρα».

«”Είμαστε στη Δύση” αναφωνήσατε την προηγούμενη φορά, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ήταν αυτός που έβγαλε τη χώρα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Σήμερα, είπατε κάτι άλλο: “Είμαστε και εμείς Δύση”. Η απάντηση, λοιπόν, σε αυτό το ερώτημα είναι πως είμαστε και Δύση και Ανατολή και Βορράς και Νότος. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είμαστε η κοιτίδα του πολιτισμού. Δεν είμαστε και εμείς Δύση…», συνέχισε ο ίδιος.

«Αλλά ξέρετε κ. Μητσοτάκη, την απόφαση για το πού ανήκουμε την έχει λάβει εδώ και δεκαετίες ο ελληνικός λαός», επισήμανε και ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». «Και αυτό είναι και οριστικό και αμετάβλητο, όσο κι αν επαναφέρετε το ερώτημα», κατέληξε.