Η Apple δουλεύει πάνω σε ένα δεύτερο Vision Pro ποιο απλό και φθηνότερο

1137

Σε αντίθεση με τις φήμες από το The Information, το οποίο ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι η Apple σταμάτησε την παραγωγή του Vision Pro 2, ο Mark Gurman στο Bloomberg έχει διαφορετικά πληροφορίες.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες για το δεύτερο Vision Pro δεν έχουν σταματήσει, αλλά έχουν μειωθεί προς το παρόν. Η επόμενη γενιά Pro αποτελεί μικρότερη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Αλλά το πρωτότυπο του μοντέλου με τον αριθμό “N109” βρίσκεται ήδη εντός της εταιρείας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες – η νέα έκδοση μοιάζει πολύ με το τρέχον μοντέλο, αλλά περιλαμβάνει ταχύτερο επεξεργαστή και βελτιώσεις στις εξωτερικές κάμερες. Η εταιρεία αναζητούσε τρόπους για να κάνει την επόμενη έκδοση πιο ελαφριά και πιο φιλική προς το χρήστη, αλλά θα χρειαστεί ακόμα περισσότερος χρόνος. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, το έργο “N109” δεν θα κυκλοφορήσει το νωρίτερο μέχρι το τέλος του 2026.

 

Τώρα η ομάδα ανάπτυξης επικεντρώνεται σε μια απλούστερη έκδοση –με τον ​​αριθμό πρωτοτύπου “N107”, που πιθανώς θα ονομάζεται Apple Vision. Δηλαδή, μια φθηνότερη έκδοση από το πρώτο μοντέλο. Αυτό θα επιτρέψει στην Apple να εξοικονομήσει τσιπ (μπορεί να υπάρχει μόνο ένα αντί για δύο που υπάρχουν στο πρώτο) και σε εξαρτήματα απαραίτητα για μεγαλύτερη αυτονομία της συσκευής. Το πρωτότυπο “N107” δεν έχει οθόνη EyeSight και απλούστερες εσωτερικές οθόνες, ενώ στοχεύει σε μια τιμή κοντά στο iPhone Pro.

 

Ο Mark Gurman είπε επίσης ότι η Apple εξακολουθεί να εργάζεται σε μια έκδοση γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας όπως είναι τα παραδοσιακά ιατρικά γυαλιά ή γυαλιά ηλίου, προς το παρόν παραμένει εφικτό το πρότζεκτ χωρίς όμως να υπάρχουν παράπονα ενημέρωση.