Η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ επικρίνει τις ΗΠΑ και την Νότιο Κορέα για κινήσεις πυρηνικού πολέμου

207

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη Τύπου στις 19 Ιουνίου κατήγγειλε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Νότιο Κορέα για απόπειρα πυροδότησης πυρηνικού πολέμου.

 

Οι ΗΠΑ και το Ν. Κορέα εργάζονται από κοινού για να υλοποιήσουν ένα πυρηνικό σχέδιο όχι μόνο για να αντιμετωπίσουν μια ανύπαρκτη «απειλή» από τη Βόρειο Κορέα αλλά και για να περιορίσουν στρατηγικά τη Ρωσία και την Κίνα, δήλωσε.

 

Η πρακτική του σεναρίου γεωπολιτικής ένοπλης σύγκρουσης όπου χρησιμοποιούνται πυρηνικά όπλα προκαλεί την επέκταση της έντασης, καταστρέφει την ειρήνη και τη σταθερότητα και ωθεί την περιοχή σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, σημείωσε.

 

Οι ΗΠΑ ακολουθούν μια επιθετική πολιτική στην κορεατική χερσόνησο σε μια προσπάθεια να τη μειώσουν στη δεύτερη Μέση Ανατολή πυρπολώντας μια άλλη περιοχή και καταστρέφοντας και οδηγώντας την σε πλήρη σύγχυση, αποκάλυψε.

 

Πρόσθεσε ότι ο ισχυρισμός ότι η απειλή της Βόρειας Κορέας πρέπει να ελεγχθεί έρχεται σε σύγκρουση με το γεγονός, επειδή αυτό που έχει κάνει η Β. Κορέα είναι αντίμετρα ενάντια σε όλα όσα έχει κάνει η Δύση εναντίον της χώρας εδώ και δεκαετίες.