Η Ελλάδα δέχεται την μεγαλύτερη πίεση από την παράνομη μετανάστευση, σύμφωνα με έρευνα

170

Ο πίνακας που ακολουθεί, δείχνει το ποσοστό των ερωτηθέντων ανά χώρα της ΕΕ που πιστεύουν ότι η χώρα τους δέχεται πάρα πολλούς μετανάστες

Η Ελλάδα προηγείται, καθώς το 90% συμμερίζεται την άποψη ότι η Ελλάδα δέχεται πολύ περισσότερους μετανάστες από αυτούς που μπορεί να αντέξει, σε αντίθεση με την Ουγγαρία, που υπό τον πρωθυπουργό Όρμπαν, ακολουθείται σκληρή γραμμή απέναντι στην παράνομη μετανάστευση. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα αποτελέσματα της έρευνας, αλλά εξηγεί και το λόγο που ο Όρμπαν προτιμά να συγκρούεται με την Κομισιόν και να πληρώνει πρόστιμα από το να ανοίξει τα σύνορα και να δεχτεί μετανάστες.

Ο πίνακας της έρευνας που δείχνει ότι οι Έλληνες σε συντριπτικό ποσοστό θεωρούν μεγάλο πρόβλημα την παράνομη μετανάστευση

Η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα δημιουργεί ανησυχίες για την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή. Ας εξετάσουμε μερικά σημεία:

  1. Οικονομική Πίεση: Η παρουσία παράνομων μεταναστών επιβαρύνει τους πόρους της χώρας, ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
  2. Κοινωνική Ένταση: Οι παράνομοι μετανάστες ζουν σε δύσκολες συνθήκες, και αυτό μπορεί δημιουργεί ένταση αλλά και καταγεγραμμένη αυξηση της εγκληματικότητας.
  3. Εθνικός Κίνδυνος: Η φόβος ότι οι παράνομοι μετανάστες μπορεί να ταχθούν στο πλευρό της Τουρκίας σε περίπτωση πολέμου είναι απολύτως κατανοητός. Είναι σημαντικό η Ελλάδα να διασφαλίσει ότι οι διαδικασίες ασύλου και μετανάστευσης είναι διαφανείς και προτάσσουν την εθνικη ασφάλεια ως πρώτη προτεραιότητα.