Η Ελλάδα στο “κλαμπ των 4” με την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν οι τιμές της βενζίνης έχουν μεν υποχωρήσει πολύ τις τελευταίες 25 ημέρες, στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως πέφτουν γρηγορότερα. Η εβδομάδα έκλεισε με μέση τιμή αμόλυβδης στα 2,087€/λίτρο και η χώρα μας βρίσκεται πια στη 2η θέση αφού η Φινλανδία ανέκτησε την κορυφή. Δεν παύει πάντως οι δύο αυτές χώρες μαζί με την Ολλανδία και τη Δανία να είναι οι μοναδικές που έχουν ακόμη μέση τιμή πάνω από τα 2€.

Στις Κυκλάδες η μέση τιμή είναι στα 2,35€ και στα Δωδεκάνησα στα 2,21€. Σε Αργολίδα, Γρεβενά, Ευρυτανία, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λασίθι, Λέσβο,Λευκάδα, Μαγνησία , Ρέθυμνο, Σάμο και Φωκίδα , οι ταξιδιώτες του τριημέρου της Παναγίας θα βρουν μέσες τιμές πάνω από 2,1€/λίτρο.

Στην αγορά του πετρελαίου κίνησης – όπου πάντως ισχύει και η οριζόντια επιδότηση στην αντλία κατά 15 λεπτά – τα πράγματα λειτουργούν πολύ πιο ομαλά. Η Ελλάδα έχει τη 11η πιο ακριβή τιμή με 1,843€/λίτρο , μόλις 1€ πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Αν πάντως η κυβέρνηση αποφάσιζε αύριο να αποσύρει την επιδότηση, τότε η Ελλάδα θα έκανε άλμα στην πρώτη 3αδα με τις ακριβότερες τιμές πετρελαίου κίνησης πίσω μόνο από τις Σκανδιναβικές χώρες, Σουηδία και Φινλανδία.