Η εταιρεία BYD κυκλοφορεί υβριδική τεχνολογία DM 5ης γενιάς με εμβέλεια 2.100 χιλιομέτρων

237

Ο κινεζικός γίγαντας των νέων ενεργειακών οχημάτων BYD κυκλοφόρησε την πέμπτη γενιά υβριδικής τεχνολογίας DM (dual mode – διπλός τρόπος λειτουργίας) για plug-in (συνδεόμενα) υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα με συνολική εμβέλεια 2.100 χιλιομέτρων.

Με την τεχνολογία αυτή, τα plug-in υβριδικά οχήματα της BYD μπορούν να ηγηθούν παγκοσμίως σε μια σειρά βασικών δεικτών, επιτυγχάνοντας θερμική απόδοση 46,06%, κατανάλωση καυσίμου 2,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ακόμη και συνολική εμβέλεια 2.100 χιλιομέτρων σε κατάσταση έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο πρόεδρος της BYD Γουανγκ Τσουανφού σε μια εκδήλωση στην πόλη Σι’άν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαανσί της βορειοδυτικής Κίνας, το βράδυ της Τρίτης.

Η εμβέλεια οδήγησης των οχημάτων βασίζεται σε πλήρως φορτισμένη μπαταρία και γεμισμένη δεξαμενή καυσίμου.

Στην εκδήλωση, η BYD παρουσίασε επίσης δύο μοντέλα αυτοκινήτων που κινούνται με τη νέα τεχνολογία, το Qin L DM-i και το Seal 06 DM-i, τα οποία καταναλώνουν μόνο το ένα τρίτο του καυσίμου και έχουν τριπλάσια εμβέλεια οδήγησης σε σχέση με παραδοσιακά αυτοκίνητα. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 99.800 γιουάν (περίπου 14.000 δολάρια ΗΠΑ) έως 139.800 γιουάν.

Ο Γουάνγκ είπε ότι η BYD έχει αυτοπεποίθηση να ηγηθεί της παγκόσμιας ανάπτυξης της plug-in υβριδικής τεχνολογίας και θα προωθήσει τον πράσινο μετασχηματισμό της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Πηγή: PD Online