Η Εύβοια δοκιμάζεται – Πλημμυρισμένα πάνω από 200 σπίτια

 

 

Δοκιμάζεται και πάλι η πυρόπληκτη Εύβοια, αλλά αυτή τη φορά από την κακοκαιρία Αθηνά, που έχει σαρώσει το νησί. Η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη για τους κατοίκους καθώς η Εύβοια μετά την απόλυτη καταστροφή της από τις πυρκαγιές, έμεινε ανοχύρωτη απέναντι στις πλημμύρες, που έφερε η κακοκαιρία Αθηνά.

Τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού καθυστέρησαν με αποτέλεσμα σπίτια και δρόμοι να πλημμυρίσουν και να προκληθούν τεράστιες ζημιές για άλλη μια φορά.

 

Μηχανήματα έργου από το πρωί προσπαθούν να καθαρίσουν σημεία των δρόμων, αλλά και σπίτια που βούλιαζαν στην λάσπη .

Οι εικόνες που αντίκρισαν τα συνεργεία είναι απερίγραπτες. Στη θάλασσα έφτασαν ψυγεία και άλλα πράγματα από τα μαγαζιά και τα σπίτια των κατοίκων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά σπίτια στο Λουτρό της Κοτσικιάς έχουν πλημμυρίσει, με τους κατοίκους να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες.

 

«Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη και οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν μεγάλες επιπτώσεις με δεδομένη την απουσία του δάσους», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης. «Εχει πληγεί το ανατολικό μέτωπο του δήμου Νηλέως, από την περιοχή της Αγίας Άννας έως την παραλία του Βασιλικού, το Ψαροπούλι. Εχουν ισοπεδωθεί δρόμοι, δεκάδες σπίτια είναι πλημμυρισμένα, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη» πρόσθεσε ο κ Κελαϊδίτης που βρίσκεται στην πληττόμενη περιοχή, στην παραλία του Αχλαδίου. Ο δρόμος από την περιοχή της Κοτσικιάς προς τα Λουτρά έχει κοπεί.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαντουδίου  Γιώργο Τσαπουρνιώτη, έχουν πλημμυρίσει εκατοντάδες σπίτια, ενώ όλο το βράδυ σωστικά συνεργεία μετέφεραν ηλικιωμένους σε ασφαλή σημεία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλημμυρισμένα σπίτια ξεπερνούν τα 200.

 

Για την ώρα το φαινόμενο της κακοκαιρίας έχει εξασθενήσει στην Βόρεια Εύβοια, όμως υπάρχει έντονη ανησυχία για το επόμενο διάστημα.