Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

 

Ιστορία, το σημαντικότερο στοιχείο για την ύπαρξη ενός έθνους, οι βάσεις τις εθνικής συνείδησης και η ραχοκοκαλιά της επιβίωσης του, βλέπουμε νεοσύστατα κράτη χωρίς ιστορία να παραπαίουν και να σβήνουν και άλλα με τεράστια ιστορία όπως η  χώρα μας που πέρασαν τεράστιες κακουχίες αλλά άντεξαν.

Ο μόνος τρόπος για να σβήσεις ένα έθνος είναι να του σβήσεις την ιστορία του και αυτό είναι κάτι που επιχειρείται στην περίπτωση μας με το φλέγον Σκοπιανό ζήτημα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία χωρίς να αναρωτιόμαστε αν η Μακεδονία είναι Ελληνική, αλλά να απαντήσουμε στο ερώτημα ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Οι λόγοι για τους οποίους οι σκοπιανοί θέλουν να καπηλευτούν την ονομασία και κατ’ επέκταση  την ιστορία της Μακεδονίας είναι κυρίως για να αποκτήσουν μία εθνική ταυτότητα. Πριν τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο δεν αναφερόταν κανείς στους Μακεδόνες ως ξεχωριστό έθνος, εκτός από κάποιους στασιαστές οι οποίοι με την υποστήριξη του Στάλιν, έδωσαν την ευκαιρία στον Μάρσαλ Τίτο να θεσπίσει με διάταγμα την ιδέα ότι οι Μακεδόνες κατοικούν νότια της Γιουγκοσλαβίας και η περιοχή που παλαιότερα ονομαζόταν Νότια Σερβία ή Βαρδάσκα πήρε το όνομα Μακεδονία μάλιστα την ιδέα αυτή ασπάστηκαν και υποστήριξαν και οι Έλληνες κομμουνιστές.

Η πράξη αυτή είχε δύο επιδιώξεις

  1. Αφαίρεση κάθε βουλγαρικής επιρροής και
  2. Τον έλεγχο όλης της Μακεδονίας αποκτώντας πρόσβαση στις ακτές του Β. Αιγαίου.

Για την επίτευξη αυτών των πολιτικών και εδαφικών φιλοδοξιών, το καθεστώς της Γιουγκοσλαβίας χρησιμοποίησε την ακόλουθη προπαγάνδα.

  • Αναγνώρισε ως επίσημη Μακεδονική γλώσσα μία τοπική βουλγαρική διάλεκτος , η οποία διορθώθηκε από γλωσσικά στοιχεία που θα δημιουργούσαν διαμάχες και άρχισε να διδάσκεται στα σχολεία τους.
  • Επιδιώχθηκε οι να αποκτήσουν μία Μακεδονική εθνική συνείδηση οι κάτοικοι της Νοτίου Γιουγκοσλαβίας.

Για να επιτευχθεί το τελευταίο ήταν αναγκαία η κατασκευή μιας «Μακεδονικής ιστορίας». Έγινε προσπάθεια αποκοπής των αυτοαποκαλούμενων Μακεδόνων από τους Βούλγαρους και τους Σέρβους ώστε να πειστούν πως άνηκαν σε ξεχωριστή σλάβικη εθνότητα, δίνοντας παράλληλα προσοχή στον αφελληνισμό της Μακεδονίας και της ιστορίας της με την ελαχιστοποίηση της ελληνικής παρουσίας και της πνευματικής συμβολής του Ελληνισμού. Στην συνέχεια οι ιστορικοί των Σκοπίων δημιούργησαν την ιστορία του μακεδονικού λαού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διακηρύσσοντας πως σαν σύνολο είναι σλάβικη χώρα που θα έπρεπε να ενωθεί.

Οι Σλάβοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή των Βαλκανίων τον 6ο αιώνα μ.χ, γεγονός που αποδεικνύει την έλλειψη ιστορικών στοιχείων για την παρουσία τους στην Αρχαία Μακεδονία, η οποία είναι γνωστή όπως και ο θαυμασμός για τον Μέγα Αλέξανδρο σε όλον τον κόσμο, αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που έπρεπε να τεθεί υπό αμφισβήτηση ο Ελληνισμός της Αρχαίας Μακεδονίας, δηλώνοντας πως οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες άλλα και σύμφωνα με αυτούς εξουδετέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος των αυτοχθόνων ενσωματώνοντας τους υπολοίπους, έτσι την μετέτρεψαν σε σλάβικη συνδέοντας τον πολιτισμό της και την ιστορία της με αυτούς.