Η λύση για καθαρή αναπνοή μετά τη σκορδαλιά

378

Η σκορδαλιά μαζί με τον τηγανητό μπακαλιάρο είναι πέρα από το παραδοσιακό φαγητό της 25ης Μαρτίου και αγαπημένο μας. Όμως το αποφεύγουμε λόγω της άσχημης μυρωδιάς που αφήνει στο στόμα μας.

Σας παρουσιάζουμε μερικές παραδοσιακές λύσεις, που έχουν αποδειχθεί και επιστημονικά ότι καταπολεμούν τη δυσάρεστη αναπνοή, λόγω της κατανάλωσης σκόρδου.

Η δυσάρεστη μυρωδιά οφείλεται στο διμεθιλοσουλφίδιο. Μην προσπαθείτε να το πείτε ή να το μάθετε. Μάθετε απλώς, τους καλύτερους τρόπους να το καταπολεμήσετε…

Οι παραδοσιακοί τρόποι είναι ο ωμός μαϊντανός. Έτσι έλεγαν οι παλαιότεροι και κάτι ήξεραν. Η επιστήμονες όμως απέδειξαν ότι σχεδόν όλα τα ωμά λαχανικά είναι πολύ καλός σύμμαχος στην καταπολέμηση της δυσοσμίας από την κατανάλωση σκόρδου.

Τα κορυφαία όπλα για τη δυσοσμία όμως, είναι το ωμό μήλο και το ωμό μαρούλι! Παράλληλα, πολύτιμοι σύμμαχοι αποδείχθηκαν τα υπόλοιπα ωμά λαχανικά, η ωμή μέντα αλλά και το γάλα. Μόνο που στην περίπτωση του γάλακτος το πρόβλημα είναι πως πρέπει να καταναλώνεται μαζί με το σκόρδο. Αλλά, ο μπακαλιάρος-σκορδαλιά της μαμάς ή της γιαγιάς, που συνοδεύεται με γάλα, αντί για κρασί, δεν λέει… Μάλλον “άκυρο” λοιπόν, σ’ αυτή τη λύση.

Προτιμήστε λοιπόν, ωμό μήλο ή ωμό μαρούλι μετά την κατανάλωση σκορδαλιάς και οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχετε θέσει “γερές βάσεις” για μια ξένοιαστη έξοδο το βράδυ…