Η Mercedes δίνει τεχνητή νοημοσύνη σε τιμόνι

Με την ευκαιρία της έλευσης της ανανεωμένης Ε-Class, η Mercedes-Benz αποκαλύπτει την προηγμένη τεχνολογία που υπάρχει πλέον στα τιμόνια της.

Η νέα γενιά των τιμονιών της Mercedes-Benz είναι εξοπλισμένη με διζωνικούς αισθητήρες επάνω στη στεφάνη οι οποίοι και έχουν αυξημένη ευαισθησία στην αντίληψη του αν ο οδηγός έχει στο τιμόνι τα χέρια του ή όχι. Οι αισθητήρες βρίσκονται στο εμπρός και πίσω μέρος της στεφάνης και αντικαθιστούν τους μέχρι τώρα υπάρχοντες οι οποίοι ανίχνευαν τις κινήσεις του τιμονιού προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο οδηγός έχει τον έλεγχο.

Η παρατήρηση των χειρισμών του οδηγού είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία των συστημάτων υποβοηθούμενης οδήγησης καθώς το επίπεδο της τεχνολογίας αν και έχει κάνει σημαντικά βήματα δεν έχει φθάσει ακόμα στο επίπεδο που να μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της κίνησης χωρίς τουλάχιστον την επιτήρηση από μέρους του οδηγού. Αυτός είναι ο λόγος που η Tesla έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot το οποίο θεωρητικά δεν απαιτεί την παρέμβαση του οδηγού όμως πολλές φορές είναι υπαίτιο για σοβαρά ή και θανατηφόρα ατυχήματα.

 
 

Η νέα τεχνολογία στα τιμόνια της Mercedes-Benz θα βοηθήσει στην ακριβέστερη διαπίστωση του αν ο οδηγός δίνει την απαιτούμενη προσοχή ακόμα και όταν τα συστήματα υποβοηθούμενης οδήγησης είναι σε πλήρη λειτουργία. Επιπλέον οι διακόπτες αφής νέας τεχνολογίας που φιλοξενούνται επάνω στο τιμόνι κάνουν ευκολότερο το χειρισμό των διαφόρων συστημάτων του αυτοκινήτου χωρίς να χρειαστεί ο οδηγός να μετακινήσει τα χέρια του από αυτό.