Η ουκρανική σημαία υψώθηκε ξανά στο Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα

Η ουκρανική σημαία υψώθηκε ξανά στο Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού τη Δευτέρα, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το στρατηγικό φυλάκιο την περασμένη εβδομάδα.

«Το έδαφος έχει επιστραφεί στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας», είπε σε συνέντευξη Τύπου η Ναταλία Χουμενιούκ, εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας.

Εξαγωγές σιτηρών

Την περασμένη εβδομάδα, ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι ανέφερε στο Telegram ότι οι ουκρανικής κατασκευής οβίδες Bohdana έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση του Φιδονησίου από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ ευχαρίστησε τους ξένους εταίρους για την υποστήριξή τους.

Νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Φιδονήσι, το οποίο βρίσκεται σε στρατηγική θέση στη Μαύρη Θάλασσα και είχε καταληφθεί από τις δυνάμεις της Μόσχας. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις δέχονταν συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Την 30ή Ιουνίου, σε ένδειξη καλής θέλησης, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εκπλήρωσαν τους στόχους που είχαν οριστεί στο Φιδονήσι και απέσυραν τη φρουρά τους από εκεί», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή θα διευκολύνει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.