Η πιο νόστιμη παραδοσιακή σταφιδόπιτα

421

Μια υπέροχη συνταγή που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους. Νόστιμη και παραδοσιακή σταφιδόπιτα. Μπορείτε να την απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας. Θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας και δεν θα μείνει κομμάτι!

Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη

Μισό κιλό αλεύρι, μαλακό
200 γρ. Φαρίνα
2 φλ. ελαιόλαδο
400 γρ. ζάχαρη
1 ποτ. χυμό πορτοκάλι
1 ποτ.κρ. τσικουδιά
Λίγη κανέλα
Γαρύφαλλο
Για τη γέμιση

1 φλ. καρύδια, χοντροκομμένα
2 φλ. σταφίδες
2 κ.σ. αλεύρι, μαλακό
200 γρ. τυρί
Χυμό λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
Κανέλα
Γαρύφαλλο
1 ποτ. κονιάκ
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, φτιάχνουμε τη ζύμη μας.

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη φαρίνα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, τη τσικουδιά, τα κανελογαρύφαλλα και το αλεύρι.

Ζυμώνουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί (να καλυφθεί όλο το ταψί και τα πλαϊνά του).

Κατόπιν, προχωράμε με τη γέμιση.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης πολύ καλά, έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, επάνω στη ζύμη και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές
Μόλις βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε με λίγο κονιάκ και μέλι.
Χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας (μυζήθρα, ανθότυρο κλπ.).