Η Ρωσία ερευνά πυρκαγιά σε μεγάλη δεξαμενή πετρελαίου κοντά στην Ουκρανία

190

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα διερευνήσει τα αίτια μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στην πόλη Μπριάνσκ, 154 χιλιόμετρα (96 μίλια) βορειοανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία.

Σε μη επαληθευμένα πλάνα από βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να καταγράφονται δύο εκρήξεις, καθώς και φωτιά να μαίνεται γύρω από τεράστια δεξαμενή καυσίμων.

Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας, σύμφωνα με το Reuters, ανακοίνωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό. Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η φωτιά ξέσπασε σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στην εταιρεία αγωγών πετρελαίου Transneft στις 02:00 ώρα Μόσχας (23:00 GMT) και ότι δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί κανένα τμήμα του Μπριάνσκ, πόλης 400.000 κατοίκων.

Ο υπουργός Ενέργειας αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα. Άλλα μη επαληθευμένα πλάνα δείχνουν άλλη φωτιά να καίει σε δεύτερη τοποθεσία στο Μπριάνσκ. Δεν υπήρξε άμεση ένδειξη ότι η πυρκαγιά ή οι πυρκαγιές σχετίζονται με την Ουκρανία, η οποία προβάλλει λυσσαλέα αντίσταση κατά της Ρωσίας.

Υπήρξαν ωστόσο ανεπιβεβαίωτες εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η φωτιά ή οι πυρκαγιές ήταν αποτέλεσμα πλήγματος ουκρανικού πυραύλου. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την Ουκρανία, η οποία είτε διέψευσε είτε δεν απάντησε σε παλαιότερες αιτιάσεις ότι έπληξε στόχους εντός της Ρωσίας.

Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι ουκρανικά ελικόπτερα έπληξαν κτίρια κατοικιών και τραυμάτισαν επτά άτομα στην περιοχή Μπριάνσκ. Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δεν απάντησε τότε σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με τον ισχυρισμό.