Η Ρωσία “κόβει” την πρόσβαση στο BBC και άλλες ιστοσελίδες

Η υπηρεσία παρακολούθησης επικοινωνιών της Ρωσίας έχει περιορίσει την πρόσβαση σε ιστότοπους πολλών ξένων ειδησεογραφικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του BBC και της Deutsche Welle, επειδή -σύμφωνα με τους ίδιους – διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες,  αναφορικά με τα ρεπορτάζ για την Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα παραπονεθεί ότι οι δυτικοί οργανισμοί μέσων ενημέρωσης προσφέρουν μια μερική -και συχνά αντι-ρωσική- άποψη για τον κόσμο, ενώ αποτυγχάνουν να ζητήσουν από τους ηγέτες τους να λογοδοτήσουν για τους καταστροφικούς πολέμους όπως για παράδειγμα στο Ιράκ και ή για ζητήματα που αφορούν τη διαφθορά.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. μπλοκαρίστηκαν το BBC, το Voice of America, το Radio Free Europe/Radio Liberty, η Deutsche Welle και άλλα μέσα ενημέρωσης,

«Η πρόσβαση σε ακριβείς, ανεξάρτητες πληροφορίες είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που δεν πρέπει να στερηθεί ο λαός της Ρωσίας, εκατομμύρια από τους οποίους βασίζονται στο BBC News κάθε εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση του βρετανικού Μέσου.