Η Σουηδία απαντά στην Τουρκία: Παντελώς αβάσιμες οι κατηγορίες ότι πολιτικοί μας εκπροσωπούν το PKK

Ένα δημοσίευμα που υποστήριζε ότι ορισμένοι πολιτικοί στη Σουηδία εκπροσωπούν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν PKK, μια κουρδική ένοπλη οργάνωση που έχει κηρυχτεί παράνομη από την ΕΕ, είναι παντελώς αβάσιμο, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας.

«Εσφαλμένες αναφορές ότι Σουηδοί πολιτικοί σε δημοκρατικές οργανώσεις εκπροσωπούν την τρομοκρατική οργάνωση PKK», έγραψε η Αν Λίντε στο Twitter. «Πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες που είναι παντελώς αβάσιμες».

Ένα δημοσίευμα την Κυριακή στην τουρκική εφημερίδα Turkiye Gazetesi ισχυριζόταν πως Σουηδός πολιτικός είχε δεσμούς με το PKK.

Το σχόλιο της Αν Λίντε ίσως αποτελεί και μια έμμεση απάντηση στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που ζήτησε και σήμερα από Φινλανδία και Σουηδία «να σταματήσουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία».

Η Τουρκία αντιτίθεται στις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ επειδή, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, και οι δύο χώρες φιλοξενούν άτομα που συνδέονται με το PKK και υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για ενορχήστρωση της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος το 2016.