Η SpaceX εκτόξευσε με επιτυχία την αποστολή SES ASTRA 1P

212

Χθες 20 Ιουνίου η SpaceX εκτόξευσε την αποστολή SES ASTRA 1P από τον διαστημικό σταθμό Cape Canaveral στη Φλόριντα.

 

Ο δορυφόρος Ku-band θα αυξήσει και θα ενισχύσει την κύρια τηλεοπτική γειτονιά του SES στις 19,2 μοίρες Ανατολικά, ενώ θα προσφέρει περιεχόμενο για δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, αθλητικούς οργανισμούς και ιδιοκτήτες περιεχομένου σε κοινό στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τηλεοπτικές αγορές. Το ASTRA 1P θα εξασφαλίσει επίσης την παράδοση περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας HD απευθείας στους συνδρομητές της HD+ , της πλατφόρμας δορυφορικής τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας της SES στη Γερμανία.

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο ASTRA 1P θα ενταχθεί στο στόλο των γεωστατικών δορυφόρων μας, σηματοδοτώντας την επόμενη γενιά δορυφόρων που θα λειτουργούν σε μια από τις πιο σημαντικές τροχιακές θέσεις μας που είναι υπεύθυνες για την παροχή περιεχομένου σε εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές στην Ευρώπη», δήλωσε ο Adel Al- Saleh, Διευθύνων Σύμβουλος της SES.

 

Αυτή ήταν η ένατη πτήση του δορυφόρου Ku-band, προηγουμένως είχαν εκτοξευθεί οι αποστολές Ax-2, Euclid, Ax-3, CRS-30 και τέσσερις αποστολές Starlink.