Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη κολοκυθόσουπα

1440

Κολοκυθόσουπα

Προετοιμασία: 20’ Μαγείρεμα: 40’

Υλικά

  • 1½ κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 μεσαία καρότα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 πράσο
  • 2 ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο,το κάρυ και το μοσχοκάρυδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Βάζουμε την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα και τα καρότα και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη χυθεί το γάλα και αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει.

  • Μόλις μαλακώσουν εντελώς τα υλικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ. Συμπληρώστε σιγά σιγά κάθε φορά λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας. Όσο υγρό μείνει το κρατάμε στην άκρη.
  • Περνάμε  τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι και αν βγει πολύ πηχτή η σούπα συμπληρώνουμε  λίγο από το ζουμί που έχουμε κρατήσει.
  • Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μπορείτε να γαρνίρετε με κρουτόν και τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας.