Η Υποβρύχια Δύναμη των κινεζικών υποβρύχιων κάνουν σημαντικές ανακαλύψεις

147

Ο Wen Xuexing, διοικητης σε ένα απόσπασμα υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας, έκανε τα σχόλια σε μια αναφορά της China Central Television (CCTV) για τον εορτασμό της 70ης επετείου ίδρυσης της υποβρύχιας δύναμης του Πολεμικού Ναυτικού PLA.

 

Η μονάδα του Wen είναι η πρώτη υποβρύχια μονάδα του Ναυτικού PLA, η οποία είναι επίσης μια «μονάδα σποράς» υποβρυχίων υπεύθυνη για δοκιμές και εκπαίδευση, σύμφωνα με το CCTV.

 

«Τώρα, η ανάπτυξη της υποβρύχιας δύναμης της χώρας περιλαμβάνει τόσο πυρηνοκίνητα όσο και συμβατικά, με την πυρηνική ενέργεια να είναι το κύριο επίκεντρο», είπε ο Γουέν, σημειώνοντας ότι τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια της Κίνας περιπολούν τώρα τακτικά στη θάλασσα.

 

“Έχουμε επιτύχει ιστορικές ανακαλύψεις όσον αφορά τις θαλάσσιες επαληθεύσεις για επιθέσεις με τορπίλες και επιθέσεις με πυραύλους. Αυτό σημαίνει ότι οι μαχητικές μας ικανότητες είναι ισχυρότερες, μπορούμε να φτάσουμε σε περιοχές πιο μακριά και είμαστε πιο σίγουροι για τις αποστολές μας”, είπε ο Wen.

 

Η αναφορά του CCTV περιείχε ένα σπάνιο κλιπ που δείχνει μια τορπίλη να χτυπά την πρύμνη ενός πλοίου στόχου, οδηγώντας σε μια ισχυρή έκρηξη που κατέστρεψε τον στόχο.

 

«Τα υποβρύχια του κινεζικού ναυτικού επιτρέπουν στον κινεζικό λαό να αναπτύξει την οικονομία με ειρήνη και να μην φοβάται καμία εισβολή», είπε ο Wen.

 

Οι εξελίξεις και οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα υποβρύχια συχνά θεωρούνται ευαίσθητες σε όλα τα ναυτικά σε όλο τον κόσμο λόγω των απαιτήσεων αποστολής του να είναι αόρατα, επομένως το κοινό τείνει να γνωρίζει λίγα γι ‘αυτές. Ωστόσο, ένας περιορισμένος αριθμός δημόσιας έκθεσης μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως αποτρεπτικός παράγοντας, δήλωσε στους Global Times τη Δευτέρα ένας Κινέζος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

 

Οι υποβρύχιες τεχνολογίες της Κίνας έχουν μείνει εδώ και καιρό πίσω από το κορυφαίο επίπεδο του κόσμου, αλλά οι τελευταίες ανακαλύψεις δείχνουν ότι πλησιάζει, είπε ένας ειδικός.

 

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, το Ναυτικό της Κίνας χρησιμοποιεί πλέον συμβατικά υποβρύχια της σειράς Type 039, επιθετικά πυρηνικά υποβρύχια Type 09III και υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνική ενέργεια Type 09IV, με πιο προηγμένα μοντέλα υπό ανάπτυξη.