Η Ζαχάροβα κατηγορεί τον Μπάιντεν για διαστρέβλωση όσων είπε ο Πούτιν

«Αρχίσαμε να ελέγχουμε τα λόγια του Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν το είπε σίγουρα, αλλά ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν το είπε», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο για διαστρέβλωση των όσων είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, η Ζαχάροβα χαρακτήρισε την ομιλία του Τζο Μπάιντεν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως «άσεμνη» και «απρεπή».

«Όσο για την ομιλία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, το θεωρώ απολύτως άσεμνο το πώς ξεκίνησε. Απρεπές όχι γιατί δεν έχουν τίποτα να κάνουν ή για το γεγονός ότι δεν έχουν το δικαίωμα να αγγίζουν άλλες χώρες. Γεγονός είναι ότι φέρεται να άρχισε να αναφέρει τα λόγια του προέδρου της Ρωσίας. Εμείς, όπως κάνουμε πάντα, αρχίσαμε να ελέγχουμε τα λόγια του Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν το είπε σίγουρα, αλλά ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν το είπε», είπε η Ζαχάροβα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο τα λόγια του Πούτιν παρουσιάστηκαν από τον Μπάιντεν και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι «απολύτως προπαγάνδα που επιβάλλεται στο κοινό, στην κοινή γνώμη, σε αντίθεση με ό,τι πραγματικά ειπώθηκε».

Τι είπε ο Μπάιντεν

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία παραβίασε ξεδιάντροπα τις βασικές αρχές του καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού με έναν «βίαιο και περιττό πόλεμο» στην Ουκρανία.

Επίσης, τόνισε ότι ουδείς απείλησε τη Ρωσία, αντίθετα, η Ρωσία ήταν που ήθελε τον πόλεμο και ότι μιλάμε για πόλεμο ενός ανθρώπου. Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, ο στόχος του πολέμου είναι να καταστείλει πλήρως το δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει ως κράτος και ως λαός.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι οι αναφορές για ρωσική κακοποίηση αμάχων στην Ουκρανία «θα πρέπει να σας κάνουν να παγώσει το αίμα σας».

Είπε επίσης ότι οι νέες πυρηνικές απειλές του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ευρώπη δείχνουν μια «απερίσκεπτη περιφρόνηση» των ευθυνών του έθνους του ως υπογράφοντος της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί. «Θα σταθούμε αλληλέγγυοι ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα. Τελεία», τόνισε.