Ιαπωνία: Η στιγμή του σεισμού των 7,2 Ρίχτερ

Δείτε βίντεο.

 

Σεισμός υποθαλάσσιος μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στην βορειοανατολική ακτή της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA), μετά τον οποίο εκδόθηκε προειδοποίηση για πρόκληση τσουνάμι με κύματα ύψους περίπου ενός μέτρου

Αυτή ήρθη περίπου μία ώρα αργότερα, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για την πρόκληση τραυματισμών ή ζημιών.

Δείτε σχετικά βίντεο από τη στιγμή του σεισμού

Ο σεισμός, ο οποίος έγινε επίσης αισθητός στο Τόκιο, σημειώθηκε ανοιχτά του νομού Μιγιάγκι, γύρω στις 18:26 τοπική ώρα (11:26 ώρα Ελλάδος) στον Ειρηνικό Ωκεανό και υπολογίζεται ότι είχε εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την JMA.

Το ινστιτούτο γεωφυσικών μελετών των ΗΠΑ (USGS) υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού σε 7,0 βαθμούς.

Καμία ζημιά δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής στην περιοχή του νομού Μιγιάγκι και οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εξετάζουν την κατάσταση των πυρηνικών σταθμών στην ζώνη αυτή, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Tokyo Electric Power ανακοίνωσε ότι δεν εντόπισε προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι. Εκπρόσωπος δήλωσε ότι προβλήματα δεν διαπιστώθηκαν ούτε στον κοντινό του σταθμό Νταΐνι.

Επίσης προβλήματα δεν εντοπίστηκαν ούτε στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας στην Οναγκάουα της Tohoku Electric Power Co, αναφέρει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε κάποιες περιοχές του νομού Μιγιάγκι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Tohoku Electric Power Network.