Ιαπωνία: Ο Κισίντα επιθυμεί να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν για τους Ιάπωνες που απήχθησαν τις δεκαετίες 1960 και 1970

Τη θέληση να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και να προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα των πολιτών της Ιαπωνίας που απήχθησαν στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, δήλωσε σήμερα ότι έχει, σύμφωνα με σχετικές αναφορές στα ΜΜΕ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα.

«Είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν προσωπικά ο ίδιος χωρίς προϋποθέσεις», δήλωσε σχετικά ο Κισίντα σε μία συνάντηση που έγινε για το ίδιο ζήτημα στο Τόκιο, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας  «The Mainichi Shimbun».

Στο ίδιο ζήτημα, αναφέρθηκαν με σχετικά δημοσιεύματά τους, η εφημερίδα «The Nikkei», αλλά και το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η Πιονγκγιάνγκ παραδέχτηκε το 2002, ότι είχε απαγάγει 13 Ιάπωνες πολίτες κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.

Πέντε από τους απαχθέντες που επέστρεψαν αργότερα στην Ιαπωνία και οι οικογένειες τους, δήλωσαν ότι οι υπόλοιποι απαχθέντες είχαν πεθάνει.

Ωστόσο, το Τόκιο πιστεύει ότι 17 Ιάπωνες είχαν πέσει θύματα απαγωγών και συνεχίζει να ερευνά για την τύχη όσων δεν επέστρεψαν στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ