Ιατροδικαστής Τσαντίρης: “Το περιστατικό της Πάτρας θα μπει σε όλα τα βιβλία Ιατροδικαστικής”

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από χθες μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Θανατηφόρα 100% είναι τα επίπεδα κεταμίνης που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας από την περαιτέρω ανάλυση των δειγμάτων που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε το protothema.gr. Η κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν από τρεις εβδομάδες από το Εργαστήριο Αθηνών, ενώ όλο αυτό το διάστημα οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τον μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση από την αρχή της, λύγισε στην κάμερα του ΣΚΑΪ μιλώντας για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. «Όταν δίνεις υψηλές δώσεις κεταμίνης, ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε λίγα λεπτά», είπε αρχικά και έδειξε να λυγίζει. «Αυτό το περιστατικό θα μπει σε όλα τα βιβλία της ιατρικής. Μιλάμε για κάτι πρωτόγνωρο. Ο τρόπος, η μεθοδολογία και όλα όσα έγιναν είναι πρωτόγνωρα», συμπλήρωσε.