Ηχηρή απάντηση Δένδια απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου

 

Απάντηση στις πρόσφατες προσβλητικές αναφορές Τσαβούσογλου έδωσε ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών απέδωσε τις τουρκικές προκλήσεις στα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα της γείτονος, υπογραμμίζοντας την ώριμη συμπεριφορά της Ελλάδας.

 

Μία ημέρα μετά την εθνική εορτή στην Ελλάδα και το παραλήρημα Τσαβούσογλου κατά του Νίκου Δένδια, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε επίδειξη ισχύος με βίντεο από άσκηση με την ονομασία «Πυρ κατά βούληση».

 

Ο Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου αναφέρθηκε και στην επιθετικότητα της Τουρκίας, δίνοντας απάντηση στον Τσαβούσογλου.

 

Η Ελλάδα απέναντι σε αυτή την επιθετικότητα συνεχίζει τις ενέργειες θωράκισής της.

 

Στο περιθώριο σύσκεψης υπογράφηκε μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ και του Ολλανδού ομολόγου του, Αντιναύαρχου Arie Jan de Waard, δήλωση προθέσεων για πιθανή πρόσκτηση από το Πολεμικό Ναυτικό 2 φρεγατών τύπου Μ και 6 ναρκοθηρευτικών.

 

Εξαιρετικές εντυπώσεις προκάλεσε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία με τη συμμετοχή της στην άσκηση Blue Flag στο Ισραήλ, στην οποία συμμετείχαν ίσως οι 8 καλύτερες αεροπορίες του κόσμου, η οποία ολοκληρώθηκε, και την άσκηση Ocean Sky για την οποία 4 ελληνικά F-16 πέταξαν μέχρι τις Κανάριες Νήσους όπου με την απόδοσή τους έκαναν την ισπανική αεροπορία να φτιάξει βίντεο ειδικά αφιερωμένο στην ελληνική συμμετοχή.

 

Η Κύπρος προχώρησε στην έκδοση δύο αντί-NAVTEX αντιδρώντας στην παράνομη δέσμευση εκ μέρους της Τουρκίας δύο περιοχών ανατολικά της Αμμοχώστου για ασκήσεις.