Ιερώνυμος: Η Εκκλησία μας καλεί για αποφυγή μαζικών συναθροίσεων την 28η Οκτωβρίου

«Οι στιγμές για την πατρίδα μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού απειλεί την υγεία και τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας», τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Η Εκκλησία μας, που, από την πρώτη στιγμή, μπήκε στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την προστασία του ανθρώπινου προσώπου, και τήρησε, και τηρεί, όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων υγειονομικών αρχών της χώρας μας, καλεί, ενόψει της Δοξολογίας για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, και μέσα στα όρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, τους δημοτικούς, περιφερειακούς και λοιπούς πολιτικούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν, αυτή τη χρονιά, με έναν διαφορετικό τρόπο»,λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιπίσκοπος Ιερώνυμος.

Και προσθέτει: «Να τιμήσουν τις ηρωικές θυσίες των προγόνων μας, των Ελλήνων και των Ελληνίδων που έδωσαν τη ζωή τους για τον τόπο μας, χωρίς να λάβουν μέρος στις επίσημες τελετές, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα για την αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν τη βασική πηγή διασποράς του ιού.

Άλλωστε, κάθε εθνική εορτή είναι ημέρα μνήμης, είναι ημέρα ευθύνης και χρέους για όλους μας.

Είναι ευκαιρία να προσευχηθούμε στην Υπέρμαχο Στρατηγό και Μητέρα όλων μας,την Υπεραγία Θεοτόκο, να σκεπάζει την πατρίδα μας από κάθε είδους ορατή ή αόρατη απειλή και μάστιγα».

Χαρδαλιάς: Μόνο με βεβαιώσεις οι μετακινήσεις τη νύχτα

Τις εξαιρέσεις από το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 12:30 πμ μέχρι τις 5:00 πμ στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί) και αυξημένου κινδύνου (κόκκινες), εξειδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εξήγησε ότι προϋπόθεση για την μετακίνηση κατά τις ώρες της απαγόρευσης θα είναι ο εργαζόμενος να έχει πιστοποίηση από τον εργοδότη του και μόνο σε εξωτερικές περιπτώσεις θα εξαιρούνται περιπτώσεις που αφορούν θέματα υγείας.

«Ουδείς άλλος, θα κυκλοφορεί από τις δωδεκάμισι μέχρι τις πέντε», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, μετά από σύσκεψη που είχε το βράδυ της Πέμπτης με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Ο υφυπουργός συνέστησε σε όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους προς την επαρχία, ιδιαίτερα κατά το πενθήμερο που ακολουθεί και περιλαμβάνει χρονικά τον εορτασμό της Θεσσαλονίκης και την 28η Οκτωβρίου.