Ηλιόλουστη η Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατήσουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Σε αρκετές περιοχές το σκηνικό θερμοκρασιακά θα θυμίζει περισσότερο αρχές καλοκαιριού.

Από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και γενικά αίθριος καιρός. Θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις μέσα στη μέρα, χωρίς όμως να χαλάσουν το ανοιξιάτικο κλίμα της ημέρας. Στο Αιγαίο και κυρίως από τις Κυκλάδες και νοτιότερα προβλέπεται λιακάδα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ευνοείται και πάλι η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, ενώ περιορισμένη θα είναι και η ορατότητα νωρίς το πρωί σε περιοχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Σε περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία, θα πλησιάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους 24 – 26 βαθμούς, 27 στη δυτική Ελλάδα και 28 βαθμούς σε περιοχές στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα.

Σε παρόμοια επίπεδα οι μέγιστες και στα νησιά του Αιγαίου θα κυμανθούν κοντά στους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη 2 – 4 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα και 5 μποφόρ. Σε ήπιες γενικά εντάσεις, δε θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Στην Αττική αναμένονται εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, με λιακάδα και λίγες αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 27 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2 – 3 μποφόρ.

Σε παρόμοιο μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 – 25 βαθμούς και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό δε θα ξεπεράσουν τα 2 – 3 μποφόρ, βόρειοι, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Τη νέα βδομάδα θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες. Τη Δευτέρα του Πάσχα μπορεί ο ήλιος να μην κυριαρχήσει καθώς προβλέπονται νεφώσεις μέσα στη μέρα, με αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, θερμοκρασιακά όμως θα πάρουμε ένα μικρό άρωμα καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που το μεσημέρι θα προσεγγίσουν τους 27 – 29 βαθμούς Κελσίου.

Βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη σε εντάσεις που δε θα ξεπεράσουν τα 2 – 4 , στο Αιγαίο πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Την Τρίτη προβλέπεται ηλιοφάνεια στα ηπειρωτικά, με αραιή συννεφιά στα νησιά του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα και θα δούμε τις μέγιστες για ακόμα μια ημέρα να πλησιάζουν τους 27 – 29 βαθμούς. Οι θάλασσες καλοτάξιδες, με ανέμους σε δυτικές διευθύνσεις 2 – 4 μποφόρ.