Ινδία: Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας – Στους 141 οι νεκροί

Την στιγμή της κατάρρευσης της πεζογέφυρας στην Ινδία από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους, μέχρι στιγμής, 141 άνθρωποι, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο φαίνονται η γέφυρα να κλυδωνίζεται αρκετά ενώ ορισμένοι από όσους βρίσκονται σε αυτή την κουνάνε με τα χέρια τους αγνοώντας τον θανάσιμο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του βίντεο, η γέφυρα καταρρέει και σχεδόν όλοι όσοι είναι επάνω της βρίσκονται μέσα στο νερό.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι γυναίκες, παιδιά ή ηλικιωμένοι.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν, επίσης, ότι οι διασωθέντες έχουν φτάσει τους 177.

«Αρκετά παιδιά απολάμβαναν τις διακοπές τους για το Diwali και είχαν έρθει στην περιοχή ως τουρίστες. Το ένα έπεσε πάνω στο άλλο, η γέφυρα κατέρρευσε επειδή είχε πολύ κόσμο επάνω» δήλωσε στο Reuters ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Οι αρχές εκτιμούν πως περίπου 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, βρίσκονταν πάνω και γύρω από τη γέφυρα, λαμβάνοντας μέρος σε εκδηλώσεις για θρησκευτική γιορτή, όταν τα καλώδια που την κράταγαν υποχώρησαν.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραχούλ Τριπάθι, αξιωματικός της αστυνομίας στη Μόρμπι, όπου εκτυλίχθηκε η καταστροφή, περίπου 15 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.