ΗΠΑ: Κοριτσάκι πέθανε μόλις δύο μήνες μετά την υιοθεσία του από ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστή στο Σαν Ντιέγκο

225

Ένα νέο κοριτσάκι είναι νεκρό αφού το εγκατέλειψαν στο πίσω μέρος ενός νέου οχήματος για αρκετές ώρες. Η Νταϊάνα Σοφία Ντε Λος Σάντος, η οποία είχε μόλις υιοθετηθεί δύο μήνες πριν από τον θάνατό της, βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται σε ένα SUV έξω από το σπίτι των γονιών της στις 13 Ιουνίου.

Η Νταϊάνα γεννήθηκε στην Αριζόνα τον Απρίλιο και είχε ταιριάξει με τον Ρόμερ και τον Τζέισον Ντε Λος Σάντος, ένα γκέι ζευγάρι από την κομητεία του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, που αναζητούσε ένα νεογέννητο παιδί για υιοθεσία. Ο Ρόμερ και ο Τζέισον είχαν ξεκινήσει την αναζήτησή τους μόλις τον Νοέμβριο αφού δημοσίευσαν ένα σε έναν ιστότοπο υιοθεσίας, διαφημιζόμενοι ως στοργικοί γονείς ενός άλλου υιοθετημένου παιδιού – ενός νεαρού αγοριού.

«Οι καρδιές και το σπίτι μας είναι ανοιχτά για να προσφέρουμε περισσότερη αγάπη σε ένα άλλο καταπληκτικό παιδί», έγραψαν στο προφίλ. «Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν γεμάτα αναμνήσεις παιχνιδιών στην παραλία, χτίζοντας κάστρα με άμμο, κάνοντας φίλους, κάνουν ποδήλατο στο πάρκο, πηγαίνουν σε κρουαζιέρες στη Χαβάη και μαθαίνουν πώς να μεγαλώνουν τα γατάκια».

Ο Ρόμερ είναι γνωστός για την ενεργό δράση στην τοπική σκηνή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και στο παρελθόν ήταν ο σύμβουλος του San Diego LGBT Pride. Υπηρέτησε σε ηγετικό ρόλο για 3 χρόνια από το 2013 έως το 2016, αφού προηγουμένως είχε εργαστεί εθελοντικά στον οργανισμό από το 2007. στην ηλικία, φυλή, φύλο και ταυτότητα φύλου».

Στις 11 Απριλίου, το ζευγάρι πήρε την Diana πίσω στην πόλη τους Santee. Η ταχύτητα με την οποία ο Romer και ο Jayson μπόρεσαν να υιοθετήσουν το νεογέννητο κοριτσάκι έχει εγείρει ανησυχίες, καθώς ο μέσος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μωρών είναι ένα έτος ή περισσότερο, με τα νεογέννητα ιδιαίτερα να έχουν μεγάλη ζήτηση.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Σαν Ντιέγκο, η Νταϊάνα βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται στο SUV έξω από το σπίτι των γονιών της περίπου στις 12:20 π.μ. στις 13 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μείνει στο αυτοκίνητο για αρκετές ώρες σε καιρό 17 βαθμούς Κελσίου. όταν ένα μέλος της οικογένειας τη βρήκε και κάλεσε το 911. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αλλά δεν επέζησε.

Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μπορούν να φτάσουν τους 115 F (46 C) ή υψηλότερες. Τα όργανα του σώματος αρχίζουν να κλείνουν με παρατεταμένη έκθεση στους 107F (39C).

Η θερμοπληξία οχημάτων συμβαίνει όταν ένα παιδί πεθαίνει επειδή αφέθηκε -σκόπιμα ή ακούσια- σε ένα ζεστό αυτοκίνητο. Το σώμα ενός παιδιού μπορεί να υπερθερμανθεί έως πέντε φορές πιο γρήγορα από το σώμα ενός ενήλικα, καθιστώντας το ιδιαίτερα ευαίσθητο στην πάθηση.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πώς η Νταϊάνα ξεχάστηκε στο αυτοκίνητο ή από ποιον, και δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του Ρόμερ ή του Τζέισον για το θάνατο του κοριτσιού. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.