Ισραήλ: Drones της Χεζμπολάχ στόχευσαν στρατιωτική βάση – Η στιγμή της κατάρριψης από τις IDF (βίντεο)

1715

Επίθεση εξαπέλυσε σήμερα η Χεζμπολάχ με πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στο βόρειο Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι στόχευσε τη στρατιωτική βάση Σράγκα, βόρεια της περιοχής Άκρα.

Ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι κατέρριψε τρεις στόχους πάνω από τη θάλασσα στην περιοχή Άκρα και Ναχαρίγια, χωρίς να αναφέρει αν υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί στη στρατιωτική βάση.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Nεκρά δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Χεζμπολάχ 

Δύο κορυφαία στελέχη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο Λίβανο σήμερα το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ.

Στόχος της σημερινής πρωινής επίθεσης με drone στο Aadloun, κοντά στην παράκτια πόλη της Τύρου, ήταν ο Χουσέιν Αζκούλ, ο οποίος σύμφωνα με τις IDF ήταν «κεντρικός τρομοκράτης» στη μονάδα αεράμυνας της Χεζμπολάχ.

Ο Αζκούλ, σύμφωνα με τις IDF, «συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στις δραστηριότητες της μονάδας αεράμυνας και συμμετείχε στον σχεδιασμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων».

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ο θάνατός του είναι ένα «σημαντικό πλήγμα» για τη μονάδα αεράμυνας της Χεζμπολάχ.

Το χτύπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νότιο Λίβανο σκότωσε τον Μοχάμεντ Ατίγια, ο οποίος ήταν μέλος της εναέριας μονάδας της επίλεκτης δύναμης Ραντβάν της Χεζμπολάχ.

Ο Ατίγια «συμμετείχε στην προετοιμασία και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων» εναντίον του Ισραήλ, λένε οι IDF.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τους θανάτους τόσο του Αζκούλ όσο και του Ατίγια, ανεβάζοντας τις απώλειες της οργάνωσης σε 287, από τις 7 Οκτωβρίου.