Ισραήλ: Σε κακή κατάσταση η υγεία δύο Ισραηλινών ομήρων που απελευθέρωσε η Χαμάς

103
Or Levy, Eli Sharabi and Ohad Ben Ami, hostages held in Gaza since the deadly October 7, 2023 attack, are released by Hamas militants as part of a ceasefire and a hostages-prisoners swap deal between Hamas and Israel, in this still image taken from a video, in Deir Al-Balah in the central Gaza Strip, February 8, 2025. REUTERS/REUTERS TV

«Κακή» κρίνεται η κατάσταση της υγείας του Ορ Λεβί και του Ελί Σαραμπί», δύο από τους τρεις Ισραηλινούς ομήρους που αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Χαμάς, δήλωσε χθες το βράδυ η διευθύντρια του ισραηλινού νοσοκομείου Σεμπά του Ισραήλ, κοντά στο Τελ-Αβίβ, όπου εισήχθησαν οι δύο Ισραηλινοί μετά την απελευθέρωσή τους.

«Οι συνέπειες των 491 ατελείωτων ημερών σε αιχμαλωσία είναι εμφανείς (…) και η κατάσταση της υγείας τους είναι κακή», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Γϊαελ Φρένκελ Νιρ, διευθύντρια του νοσοκομείου.

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που το νοσοκομείο αυτό παρέλαβε ομήρους που αφέθηκαν ελεύθεροι από από τη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη σύναψη συμφωνίας εκεχειρίας στις 19 Ιανουαρίου.

Η διευθύντρια του νοσοκομείου δήλωσε ότι η «κατάσταση της υγείας των ομήρων που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα είναι πολύ πιο κακή» από ό,τι ήταν η κατάσταση της υγείας ομήρων που είχαν αφεθεί ελεύθεροι σε προηγούμενες απελευθερώσεις.

«Δεν θα εξωραΐσουμε τις σοκαριστικές εικόνες που είδαμε σήμερα», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του χθες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λίγο μετά την απελευθέρωση των ομήρων.

Οι Ορ Λεβί, 34 ετών, Ελί Σαραμπί, 52 ετών, και ο Ισραηλινογερμανός Οχάντ Μπεν Αμί, 56 ετών, επέστρεψαν στο Ισραήλ και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να ελεγχθεί η υγεία τους. Στα πλάνα από την απελευθέρωσή τους στην κεντρική Γάζα, οι τρεις άνδρες είναι εμφανώς αδυνατισμένοι και ταλαιπωρημένοι.

 

Πηγή: OnAlert.GR