Κ. Μπογδάνος: “Χωρίς τον εθνικισμό η Βουλή αυτή δεν θα υπήρχε – Όχι στην τροπολογία Κασιδιάρη” (video)

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε την τροπολογία που θέλει να αφήσει εκτός εκλογών το κόμμα “Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρη, εξήγησε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Πατριωτικής Δύναμης Αλλαγής και ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο κος Μπογδάνος στηλίτευσε τη στοχοποίηση του εθνικισμού από την πλευρά κυβέρνησης, λέγοντας εν πρώτοις ότι “χωρίς τον εθνικισμό η Βουλή αυτή δεν θα υπήρχε, χωρίς τον εθνικισμό δεν θα μιλούσαμε τη γλώσσα που μιλάμε”, ενώ σχετικά με την τροπολογία (ντροπολογία όπως την χαρακτήρισε), σχολίασε ότι έχει ως κύριο στόχο την αποκοπή από το πολιτικό σύστημα όσων απειλούν την αυτοδυναμία της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές και κατ’ επέκταση την μακροημέρευση του κυβερνώντος κόμματος.

“Η τροπολογία, όπως και ο αντιρατσιστικός, δεν συντάχθηκαν, λοιπόν, επειδή κάποιοι αγαπούν τη Δημοκρατία, αλλά διότι κάποιοι θέλουν ανενόχλητοι να μακροημερεύουν. Τον πατριωτικό χώρο, όμως, δεν θα μπορείτε να τον καταπνίγετε για πάντα, είτε κατασκευάζοντας, είτε εξαφανίζοντας τον κάθε ακραίο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να καταλήξει λέγοντας: “Εμείς, ακόμα και αν πολιτικά δεν μας συμφέρει, καταψηφίζουμε την τροπολογία. Είμαστε και θα είμαστε εδώ, αμετακίνητοι επί των αρχών και επί των θέσεών μας. Διότι είμαστε η τελευταία γραμμή άμυνας. Για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.”

Δείτε σε βίντεο την ομιλία του Κ. Μπογδάνου:

Αναλυτικά ολόκληρη η ομιλία του κου Μπογδάνου:

Όταν το 2014 φιλοξένησα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τον αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, θέλησα να καταδείξω ότι η ΧΑ δεν ήταν κόμμα εθνικιστικό, όπως παρουσιαζόταν, αλλά νεοναζιστικό. Κίνητρό μου όμως δεν ήταν η απέχθεια για τον εθνικισμό, που εμφορεί τους πιο πολλούς εδώ μέσα, αλλά αντίθετα ο βαθύς σεβασμός προς αυτόν. Ο εθνικισμός, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι πολιτική ιδεολογία. Είναι, όπως έχει πει ο αείμνηστος ΠτΔ, Χρήστος Σαρτζετάκης, επιλογή, θυμίζω, του Ανδρέα Παπανδρέου, “κάτι το βαθιά ανθρώπινο, κάτι το δημοκρατικό,” είναι κοσμοαντίληψη και στάση ζωής. Χωρίς τον εθνικισμό, η βουλή αυτή δεν θα υπήρχε.

Δεν θα μιλούσαμε τη γλώσσα που μιλάμε. ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ όμως ο διεθνισμός έχει καταστεί κυρίαρχη ιδεολογία όλων των συστημικών κομμάτων. Η ισλαμική εισβολή, η αντικατάσταση πληθυσμού, Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, η άγρια επίθεση στην παραδοσιακή οικογένεια και η υποταγή στην ατζέντα των διεθνών ελίτ υπηρετείται ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ εξίσου από ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,ΤΟ ΠΑΣΟΚ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΣΑΣ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»;;) και βεβαίως τη Νέα Δημοκρατία. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, η στροφή στο έθνος είναι πράξη αντίστασης κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ οι αποφάσεις για την Ελλάδα να λαμβάνονται από τους Έλληνες ΚΑΙ όχι από τα liberal διευθυντήρια και ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΒΑΜΠ.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΟΤΙ «ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧ’ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΤΙΜΙΟΤΕΡΑΝ». ΒΛΕΠΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ GREAT RESET.

Εντούτοις, σε μια χώρα, όπου ακόμα και η κεντροδεξιά έχει γίνει παράρτημα των αμερικανών Democrats του διεθνιστικού αριστερισμού και όπου η παιδεία μας κατρακυλάει, ζούμε εδώ και μια δεκαετία το εξής παράδοξο και δράμα: Νεοναζιστές να θέλουν – και σε έναν βαθμό να το πετυχαίνουν – να εκφράσουν εθνικιστές, εθνικόφρονες και καλοπροαίρετους πατριώτες.

Και αυτό είναι πραγματικά τραγικό, διότι οι πολίτες που σήμερα δηλώνουν εθνικιστές καμία σχέση δεν έχουν με τον αγκυλωτό σταυρό του Χίτλερ. Αντίθετα, κρατούν από μια ένδοξη παράδοση εθνικοφρόνων μαχητών που πολέμησαν τον ιταλικό φασισμό, όσο και τον γερμανικό ναζισμό, με τον ίδιο τρόπο που πολέμησαν τον κομμουνισμό. Που ποτέ δεν σήκωσαν, αλλά αντίθετα πολέμησαν τη σβάστικα και θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Αφετηρία και ρίζα τους είναι, μεταξύ άλλων:
-ο Ιωάννης Μεταξάς και η ελληνική εποποιία 1940-41
ενάντια στον Άξονα, ο ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα,
-η ΕΚΚΑ του Γεωργίου Καρτάλη και του συνταγματάρχη Ψαρρού – που
δολοφονήθηκε από τον Άρη Βελουχιώτη
-η οργάνωσις Χ του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή,
-η ΠΕΑΝ του Παναγιώτη Κανελλόπουλου και του Αντισμηνάρχου
Κωνσταντίνου Περρίκου, που το 1942 ανατίναξε το κτίριο της
φιλοναζιστικής ΕΣΠΟ στην Ομόνοια,
-το Ελληνικόν Αίμα του Κωνσταντίνου Βοβολίνη,
-η οργάνωση ΜΙΔΑΣ του αντισυνταγματάρχh
Ιωάννη Τσιγάντε,
-η οργάνωση ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ της εκτελεσθείσας από τους
Γερμανούς, Λέλας Καραγιάννη,
-η οργάνωση ΟΜΗΡΟΣ των αξιωματικών Δόβα και Κιτριλάκη,
-ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ του συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε, που
απελευθέρωσε από τους Γερμανούς τα νησιά του Αιγαίου,
-οι ελεύθερες ελληνικές δυνάμεις που τσάκισαν στο Ελ Αλαμέιν τις
μεραρχίες του Ρόμελ
-η 3η ΕΟΤ, που με επικεφαλής τον Θρασύβουλο Τσακαλώτο κατανίκησε
την Βέρμαχτ στο Ρίμινι

Από αυτούς κρατάμε.

ΟΛΟΙ αυτοί οι πρόγονοι των σημερινών εθνικιστών και εθνικοφρόνων όχι απλά δεν ήταν ναζί. Αντίθετα, ήταν εκ των μεγαλυτέρων αντιναζιστών της ελληνικής ιστορίας. Ας έρθουμε λοιπόν στο σήμερα και ας πούμε άβολες αλήθειες. Ήταν η ΧΑ νεοναζιστικό κόμμα; Ναι. Ήταν εγκληματική οργάνωση; Σύμφωνα με την Ελληνική Δικαιοσύνη, ναι. Προέρχεται ο αρχηγός
του κόμματος που σήμερα τίθεται εκτός νόμου από νεοναζιστικό κόμμα; Ναι. Ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης; Σύμφωνα με την Ελληνική Δικαιοσύνη, ναι. Μπορεί όμως σήμερα να αποδειχθεί ότι το κόμμα του είναι ναζιστικό; Όχι. Και είναι σήμερα το κόμμα του εγκληματική οργάνωση; Σύμφωνα με την Ελληνική Δικαιοσύνη, επίσης όχι. Τί κάνει, λοιπόν, η τροπολογία που συζητάμε; Δέχεται ουσιαστικά ως τελεσίδικη την πρωτόδικη καταδίκη του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ επιτρέπει στον Άρειο Πάγο να αποφασίζει κατά το δοκούν ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός ενός κόμματος. Επικίνδυνα πράγματα.

Συγχρόνως, εισάγει ένα κριτήριο ανοιχτό σε ερμηνεία του εκάστοτε ανώτατου δικαστικού, απαιτώντας γενικώς και αορίστως κάθε κόμμα να εξυπηρετεί τους σκοπούς και τις ανάγκες του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δηλαδή αν στο μέλλον έρθει στα πράγματα μια αντικομμουνιστική κυβέρνηση, με δεδομένο ότι στο άρθρο 2 του καταστατικού του το ΚΚΕ ζητά επανάσταση την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου, μπορεί προφανώς να το θέσει εκτός νόμου! Αυτό, πράγματι, αν συμβεί ως παρακαταθήκη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι ομολογουμένως βαθιά ειρωνικό. Αν η κυβέρνηση επιθυμούσε να είναι τίμια, ας απέκλειε από την πολιτική κάθε νεοναζιστή, κάθε ολοκληρωτιστή, κάθε εχθρό της
Δημοκρατίας. Αυτό ναι. Να το συζητούσαμε. Δεν το κάνει, όμως. Διότι τότε θα έπρεπε να απαγορεύσει και αυτό που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε αποκαλέσει αριστερόστροφο φασισμό.

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΜΟΣ ΕΜΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ
ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ. ΔΗΛΑΔΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ
ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;
ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΣΚΟ
ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ;

ΘΕΤΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΙΝ από τις εκλογές και φωτογραφικά εκτός νόμου ένα κόμμα όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά διότι η παρουσία του στη βουλή καθιστά την αυτοδυναμία της ΝΔ σχεδόν αδύνατη. Ένα κόμμα, του οποίου οι ψηφοφόροι είναι στην πλειονότητά τους εθνικιστές και εθνικόφρονες, όχι νεοναζιστές. Είναι αυτό δημοκρατία; ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. Για να τελειώνουμε. Η τροπολογία ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ είναι υποκριτική, συνταγματικά προβληματική κ θεσμικά επικίνδυνη.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΑΚΡΑΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ, πρέπει να ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ τα αίτια που ωθούν τους πολίτες σε ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ επιλογές. Με αστικές, συντηρητικές, κανονικές δεξιές πολιτικές. Ούτε κεντρώες, ούτε ακροδεξιές. Με την παιδεία, την ασφάλεια, τον σεβασμό στην ΠΑΤΡΙΔΑ, την ΘΡΗΣΚΕΙΑ, την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο «ΚΑΚΟΣ», «ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ» «ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ» ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΔ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΣ. ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ.

ΣΑΣ ΚΡΟΥΩ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΙΤΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΕ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΟΣ.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ
ΝΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΟΥΝ. ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΝΙΓΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΤΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΕΙΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ
ΑΚΡΑΙΟ.

Εμείς, ακόμα και αν πολιτικά δεν μας συμφέρει, καταψηφίζουμε την τροπολογία. Είμαστε και θα είμαστε εδώ, αμετακίνητοι επί των αρχών και επί των θέσεών μας. Διότι είμαστε η τελευταία γραμμή άμυνας. Για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.