Κ. Μπογδάνος: Η μετατροπή του «ανθρωποκτονία» σε «γυναικοκτονία», πού αποσκοπεί;

Τι δήλωσε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος για τα Γλυκά Νερά.

 

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρει:

Με αφορμή την πράξη του -κατά Δημήτρη Σούρα- «κτηνανθρώπου» των Γλυκών Νερών: Η μετατροπή του ανθρωποκτονία, ή του συζυγοκτονία, σε γυναικοκτονία, πού ακριβώς αποσκοπεί; Αυτή η μετάβαση, δηλαδή, από το γενικό στο ειδικό, τί σκοπό έχει; Να κάνει μια δολοφονία καλύτερη, ή διαφορετικής αξίας από την άλλη; Και από τί διακρίνει; Από τον φόνο άνδρα από άνδρα; Από τον φόνο άνδρα από γυναίκα; Είναι κατά τι προτιμότερος ο τελευταίος από τον αντίστροφο; Επίσης, μια γυναίκα εμφορούμενη από τοξικά πατριαρχικά αισθήματα μπορεί να διαπράξει γυναικοκτονία;

Η εποχή στην οποία καθεμιά και καθένας μπαίνει στον πειρασμό να σηκώσει ως πολεμική σημαία μία εξειδικευμένη ταυτότητα, με αναφορά στο γένος, στο χρώμα του δέρματος, στην έμφυλη ταυτότητα, στη διαιτολογική επιλογή, ή σε οτιδήποτε άλλο, είναι εδώ. Σε πρώτη ανάγνωση, έτσι προάγεται η ευαισθητοποίηση έναντι ομάδων που έχουν στο παρελθόν περιθωριοποιηθεί, υποβαθμιστεί και αδικηθεί. Τελικά όμως, ίσως δεν υπάρχει χειρότερος «παρτακισμός». Διότι καταλήγουμε να μην είμαστε ως άνθρωποι και πολίτες όλες και όλοι πάντα και παντού ίσες και ίσοι, αλλά καθεμιά και καθένας να αυτοανάγεται σε προτεραιότητα σε βάρος των άλλων ως κάτι ανώτερο, ενάντια στο συνόλο.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτήν ακριβώς την ατζέντα υιοθετεί και προάγει πρώτη-πρώτη η Αριστερά, αφού ιστορικά και διαχρονικά επενδύει στο να διχάζει έθνη, λαούς και κοινωνίες.