Κ. Μπογδάνος στην ομιλία για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας: “Η Ελλάδα έχει πλάσει τον πλανήτη και κοντεύει να ξεκάνει τον εαυτό της” (video)

Την αντίθεσή του ως προς το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθηνών και αντιπρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο κ. Μπογδάνος προειδοποίησε για το βαθύ ρήγμα στην παιδεία, ζητώντας να ληφθούν μέτρα που, αρχής γενομένης από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα συμβάλλουν στην επαναφορά της πραγματικής ελληνικής παιδείας όπως αυτή ορίζεται από το Σύνταγμα και την ταυτότητα της χώρας, χωρίς στρεβλώσεις και αλλοιώσεις.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην Πολιτεία για το χάος και την ανομία που βιώνουν τον τελευταίο καιρό τα ελληνικά Πανεπιστήμια, που όπως τόνισε χαρακτηριστικά “έχουν μετατραπεί σε εκκολαπτήρια βίας, βρωμιάς, Αριστερής ασυδοσίας, τραμπουκισμού και μαυροκόκκινου φασισμού, ως συνέπεια μιας άτολμης πολιτικής που χαϊδεύει κάθε λογής μηδενιστές”.

Επιπλέον, υπερθεμάτισε το ζήτημα της μονιμότητας των εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι “δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν καθηγήτριες και καθηγητές που ζουν κάθε χρόνο με την αγωνία της επόμενης μετάθεσης. Ο προϋπολογισμός έχει χρήματα για τις ΜΚΟ και για να πληρώνει παροχές και επιδόματα σε λαθρομετανάστες, αλλά όχι για να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς”.

Κατέληξε λέγοντας: “Η Ελλάδα έχει πλάσει τον πλανήτη και κοντεύει να ξεκάνει τον εαυτό της. Αυτό δεν πρέπει μόνο να σταματήσει. Πρέπει να ανατραπεί. Πρέπει να ξανά στην καρδιά της παιδείας μας οι αξίες του Ελληνισμού, ώστε η πατρίδα μας να γίνει πάλι αξιοσέβαστη και ισχυρή. Απαιτείται και εδώ μια νέα Εθνική Δημιουργία.”

Δείτε την ομιλία του κ. Μπογδάνου: