Κ. Μπογδάνος στο Mega: «Θέλουμε πίσω τις ζωές μας, θέλουμε πίσω την Ευρώπη»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega φιλοξενήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθήνας, και πρόεδρος της Πατριωτικής Δύναμης Αλλαγής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος μίλησε για την ίδρυση του κόμματος αλλά και για θέματα της επικαιρότητας.

Για το σύνθημα Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια απάντησε χαρακτηριστικά: “Δεν είναι μόνο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια, αλλά και Οικονομική Ελευθερία. Ακριβώς γιατί οι αριστεροποιημένες πολιτικές τις Νέας Δημοκρατίας, δεν έχουν να κάνουν μόνο με Εθνικά θέματα, ζητήματα εποικισμού, ισλαμικής εισβολής. Οι πολιτικές που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, και δεν έχουν σχέση με το ίδιο το κόμμα καθ’ αυτό. Έχει να κάνει με τους φόρους.

Την κ. Μελόνι την κατηγορούν πως θυμήθηκε συνθήματα του Μουσολίνι, εσείς με το δικό σας μας θυμίσατε άλλες δύσκολες εποχές για τον ελληνικό λαό: Να σας θυμίσω εδώ πως το Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια είναι ένα σύνθημα που υπάρχει από τα τέλη του 19ου αιώνα. Το σφετερίστηκε η επταετία, η Πατρίδα είναι πράγμα που αγαπάμε, η Θρησκεία είναι πράγμα που αγαπάμε, η Οικογένεια είναι για εμάς το κύτταρο όλων των κοινωνιών που θέλουν να προκόψουν. Το 44% του Ιταλικού λαού δεν είναι ακραίοι, όλες οι δυνάμεις που ανήκουν στον συγκεκριμένο χώρο στην Ευρώπη, δείχνουν πως οι Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν πίσω την Ευρώπη. Θέλουν πίσω τις χώρες τους, θέλουν πίσω τις ζωές τους”.

Για την προηγούμενη συμμετοχή του σε πολιτικό σχηματισμό απάντησε: Ενεπλάκην σε μια τέτοια κατάσταση αλλά αποχώρησα, όταν κατάλαβα πως δεν μπορείς να συμβιβάσεις τους πολεμίους της πολιτικής του Μεγάρου Μαξίμου, με τους απολογητές. Μας έλεγαν με εσωτερικές οδηγίες μην τολμήσετε να λέτε ότι είμαστε δεξιοί, ότι το κόμμα μας είναι συντηρητικό. Πως μπορώ εγώ που είμαι και συνδεδεμένος με το ECR.

Στην ερώτηση για το αν θέλει να μοιάσει σε Μελόνι και Όρμπαν είπε: Ένα
λοιπόν αυτό, και το δεύτερο το οποίο μας αναγκάζει να προχωρήσουμε μόνοι
αλλά καλύτερα έτσι, για να ξέρει καθένας τι είναι αυτό που θα επιλέξει. Ποιος
είναι μαζί τους, και ποιος είναι απέναντι. Εμείς δεν προτιθέμεθα να στηρίξουμε την κυβέρνηση σε τίποτα, όπως για παράδειγμα έκαναν άλλοι για τις υποκλοπές. Είναι δυνατόν να είναι το προκεχωρημένο απόσπασμα του Μεγάρου Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξωκοινοβουλευτικές φωνές που λένε ότι κάνουν αντιπολίτευση. Εμείς έχουμε να εκφράσουμε έναν κόσμο, έχουμε να εκφράσουμε την αντίθεση σε πολιτικές σοσιαλιστικές στην οικονομία, στη φορολογία, στα επιδόματα, στη λαθρομετανάστευση, τον ισλαμικό εποικισμό, τον ακραίο δικαιωματισμό που βάζει μπροστά οποιεσδήποτε μειονότητες.

Για να εξηγήσει, εν συνεχεία, σχετικά με τον ισλαμικό εποικισμό: “Εννοώ, ότι μπαίνει κάθε μέρα και λυπάμαι που το λέω αυτό, γιατί μας λένε ότι τα σύνορα μας φυλάσσονται
καλύτερα αλλά δεν φυλάσσονται καλά. Μπαίνει το ισοδύναμο ενός μουσουλμανικού χωριού στην χώρα, μπαίνουν 200-300-400 και 500 κάθε μέρα. Παίρνουν ΑΦΜ, παίρνουν ΑΜΚΑ αυτό σημαίνει ότι παίρνουν επιδόματα, το οποίο σημαίνει ότι επιβαρύνεται δημοσιονομικά η χώρα, και δεν σας ρίχνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα. Τι να τους κάνουμε αυτούς τους πρόσφυγες: Θα πρέπει να μαζευτούν σε έναν χώρο, ούτως ώστε να μην είναι στη χώρα ανεξέλεγκτοι. Καθώς δεν βρίσκονται πλέον στα Κέντρα Υποδοχής αλλά παντού, και έχουν δημιουργήσει κοινότητες οι οποίες ζητούν να αλλάξουν τους τρόπους τα ήθη, και τους κανόνες που διέπουν τη ζωή μας σ’ αυτήν εδώ τη χώρα.

Όταν βλέπετε τους ανθρώπους, να αυτομαστιγώνονται στους δρόμους, όταν βλέπετε ότι το 70% των τροφίμων των ελληνικών φυλακών είναι λαθρομετανάστες. Μιλάμε (σ.σ. το αυτομαστίγωμα) για έθιμο δικό τους όχι δικό μας. Πολυπολιτισμός είναι να υπάρχει ένα μέτρο, όταν πάτε στο Νηπιαγωγείο στα Πετράλωνα και δείτε 18 παιδιά μουσουλμάνων και δυο Ελλήνων, αυτό δε λέγεται πολυπολιτισμός, λέγεται κάτι που καλύτερα να μην το συζητήσουμε. Αυτά που λέμε εμείς τα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, και είναι ότι έχουμε φτάσει στο μη περαιτέρω. Δεν είναι δυνατόν ένα στα δυο εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, να γίνεται από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες”.

Ερωτηθείς για το αν προβληματίζεται για το ότι τα τα επιχειρήματα μοιάζουν με αυτά της…
Χρυσής Αυγής είπε: Στη Χρυσή Αυγή την οποία καταδικάζω απόλυτα, και αυτή και τους επιγόνους της με συγχωρείται αλλά δεν έχουμε τα ίδια επιχειρήματα. Το γεγονός ότι μπορεί να λέμε σε κάποια πράγματα τα ίδια λογικά, δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε. Κάθε παιδί πρέπει να παίρνει παιδεία όπου και να βρίσκεται, με το πρόσχημα όμως ενός παιδιού το γεγονός ότι μας έχουν έρθει εκατοντάδες χιλιάδες μαντραχαλάδες, οι οποίοι θέλουν να επιβάλλουν άλλα ήθη, άλλους κανόνες, άλλους τρόπους από αυτούς που ξέραμε μέχρι τώρα.

Σε ερώτηση για τα κλειστά σύνορα τόνισε: “Βεβαίως να κλείσουμε τα σύνορα,
και όχι μόνο να κλείσουμε τα σύνορα αλλά να υπάρχουν κλειστά κέντρα όπου όποιος εισβάλει στη χώρα γιατί περί αυτού πρόκειται να παραμένει εκεί. Καταλαβαίνετε και σεις ότι αυτό που λέω εκφράζει πολλούς Έλληνες”.

Σχετικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σχολίασε: “Η προσωπική μου τοποθέτηση για τον Αντετοκούνμπο είναι πως είναι παράδειγμα. Γιατί είναι χριστιανός ορθόδοξος, μιλάει ελληνικά, έχει υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό, αγαπάει τη σημαία, ψάλλει τον εθνικό
ύμνο. Έχετε δει εσείς κάποιον από όλους αυτούς που μπαίνουν λαθραία, και
σφάζονται και σφάζουν στους δρόμους της Αθήνας να έχουν αυτή τη στάση
που έχει ο Γιάννης και τα αδέρφια του μην τα τσουβαλιάζουμε όλα”.

Δείτε ολόκληρη την παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην Κοινωνία Ώρα Mega: