Και εγένετο 2021…

1365

Γράφει ο Νίκος Υποφάντης.

Και ναι… Έφτασε η χρονιά της απελευθέρωσης. Ελευθερία την ονομάζουν σχεδόν όλες οι χώρες και οι πολιτικοί που τους έτυχε ο “διάολος” στην “βάρδιά” τους. Επιχείρηση ελευθερία, με τον παγκόσμιο πληθυσμό να έχει μειωθεί κατά περίπου 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας, εκεί όπου έχουμε στοιχεία, και εκατομμύρια να έχουν νοσηλευθεί με κάτι να τους έχει αφήσει ο ιός στον οργανισμό τους.

Ελευθερία, που αν το δούμε στα δικά μας στενά όρια της πατρίδας μας, θα διαπιστώσουμε ό,τι και για το 2021 θα πρέπει να την κατακτήσουμε συλλογικά, ομαδικά και με Αλληλεγγύη. Να υπάρχει πάντα στο μυαλό μας ό,τι ακόμα και τώρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας. Που η κανονικότητα στην ζωή τους δεν έχει ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά επανέλθει. Μετά τα δέκα χρόνια κρίσης, έχουμε και την στασιμότητα από την πανδημία σχεδόν σε όλους του τομείς της ζωής μας.

Στα προσωπικά, στα οικονομικά, στην οικογένεια, στο επάγγελμα και όπου ο άνθρωπος έχει δραστηριότητα. Αν δεν κάνουμε υπομονή και αν δεν σταθούμε αλληλέγγυοι με την καλή και ουσιαστική έννοια, προς τον συνάνθρωπο τότε θα αργήσουμε το 2021 να πάρουμε τα πάνω μας.

Ψυχραιμία, υπομονή, κουράγιο, ανθρωπιά και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε…