Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα

Το Σάββατο θα επικρατήσουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, σχεδόν καλοκαιρινές.

Το Σάββατο θα επικρατήσουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, σχεδόν καλοκαιρινές.

Η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στα ηπειρωτικά και αραιή συννεφιά στα δυτικά-βορειοδυτικά της χώρας. Αναμένεται λοιπόν αυτές οι νεφώσεις από τα βορειοδυτικά, να κάνουν ένα γρήγορο πέρασμα νοτιότερα μέσα στη μέρα. Χωρίς όμως να χαλάει το ηλιόλουστο σκηνικό.

Στην νησιωτική χώρα ο ήλιος θα κυριαρχήσει και μόνο στα νότια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις ,με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη και μικρότερη πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στα Δωδεκάνησα. Κυρίως στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο, με τιμές που το μεσημέρι θα πλησιάσουν τους 28-31 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά, τοπικά 32°C στη Μακεδονία. Ενώ στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές, θα κυμανθούν από 25-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη. Θα εξασθενήσουν από τις θυελλώδεις εντάσεις των τελευταίων ημερών. Δεν θα ξεπεράσουν τα 3-5, στο Αιγαίο το πρωί και 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο ήλιος θα κυριαρχήσει κατά τα διάρκεια της ημέρας, με λίγη αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-30 βαθμούς Κελσίου, με βοριάδες 3-5 μποφόρ στο Σαρωνικό, μέχρι 6 στον Ευβοϊκό, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται λίγη αραιή συννεφιά το πρωί και αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-29 και στο Θερμαϊκό θα πνέει νοτιάς 2-3 μποφόρ.

Την Κυριακή, οι καιρικές συνθήκες δεν θα αλλάξουν σημαντικά, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η μόνη αλλαγή, είναι ότι επιστρέφει η ατμοσφαιρική αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά, με μπόρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, ενώ τοπικές νεφώσεις προβλέπονται το απόγευμα.

Ζεσταίνει λίγο ακόμα ο καιρός, με θερμοκρασία που το μεσημέρι θα φτάσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και 29-30 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου. Και οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 3-5 και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με ηλιοφάνεια, και με καλό καιρό γενικά σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και το απόγευμα και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά, υπάρχει η πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.

Σε ήπιες εντάσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη, σε δυτικές διευθύνσεις 3-5, τοπικά στο νότιο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 31 στο νότιο Αιγαίο, 31-32°C στα δυτικά και βόρεια, τοπικά και 34°C στην κεντρική Ελλάδα.

Θερμοκρασίες που θα διατηρηθούν μέχρι και την Πέμπτη, έρχεται μια ζεστή καλοκαιρινή βδομάδα. Σε ήπιες εντάσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη, σε δυτικές διευθύνσεις 3-5, τοπικά στο νότιο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.