Καιρός – Μεσολόγγι: Φόβοι ολικής κατάρρευσης της γέφυρας στο Ευηνοχώρι

Τις πληγές τους εξακολουθούν να μετράνε οι κάτοικοι στο Μεσολόγγι και τα γύρω χωριά. Μετά το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκονται σχεδόν αποκλεισμένοι χωρίς ακόμα πόσιμο νερό.

Τον φόβο για ολική κατάρρευση της γέφυρας στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων εκφράζουν κάτοικοι του Ευηνοχωρίου έξω από το Μεσολόγγι, οι οποίοι χτυπήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο Karvasaras.gr, κόπηκε και ο δεύτερος αγωγός ύδρευσης, ο οποίος περνούσε πάνω στη γέφυρα του ΟΣΕ και πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Υπενθυμίζεται πως λόγω της καθίζησης έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία πλέον πραγματοποιείται μέσω της Ιονίας Οδού.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι των χωριών Γαλατά και Περιθώρι διανύουν απόσταση 30 χιλιομέτρων (!) για να φτάσουν στο Μεσολόγγι.

Σε ό,τι αφορά την παροχή πόσιμου νερού, κατά την τροφοδοσία του δικτύου με το νερό των γεωτρήσεων, διαπιστώθηκε, ότι έχει διαρροές και συνεπώς αναμένονται τα αποτελέσματα των ποιοτικών αναλύσεων του νερού έως την Παρασκευή (17.12.2021).

Έως τότε ισχύει η απαγόρευση «της πόσης και του μαγειρέματος».